George Clooney

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8782

Voteaza & Distribuie

Descriere


George Timothy Clooney este un actor american care s-a nascut pe 6 mai 1961 in Lexington, Kentucky. Actorul este fiul lui Nick Clooney, cel care a fost gazda unei emisiuni TV din Cincinnati. Inca de mic, acesta era luat de catre tatal sau la televiziune, fapt pentru care George Clooney ajunge si el prezentator TV, dar renunta. Actorul a urmat Universitatea Northern Kentucky.

George Clooney


George ClooneyChiar daca a luat niste lectii de actorie, un var de-al sau a reusit sa ii faca rost de un rol secundar intr-un film. Apoi, in 1982, George Clooney s-a mutat in L.A. Si a incercat sa lucreze in filme. La un moment dat a trebuit sa doarma chiar in dulapul unui prieten pentru ca nu avea unde sa locuiasca.


Primul sau film in care a jucat alaturi de Charlie Sheen nu a fost lansat, dar a atentionat multi producatori ai industriei cinematografice cu privire la potentialul sau. Debutul sau cinematografic a avut loc in anul 1984 cand a inceput sa joace in serialul E/R. Pentru rolul din E.R. - Spitatul de Urgenta, rol prin care a devenit foarte cunoscut si in tara noastra, George Clooney a fost nominalizat la Globurile de Aur.George Clooney in Spitalul de Urgenta


George Clooney in Spitalul de UrgentaA jucat apoi intr-o serie de filme si seriale de televiziune, facandu-se astfel remarcat. Este vorba de The Facts of Life, comediile Combat High (1986), Return to Horror High, Return of the Killer Tomatos, serialele Roseanne, Sunset Beat, Baby Talk, Bodies of Evidence, Sisters, Red Surf, Unbecoming Age, Without Warning: Terror in the Towers.


George Clooney a fost partenerul lui Steven Soderberg in compania Section Eight, care a realizat comedia Wellcome to Collinwood, film in care Clooney a avut si un rol. In acelasi an si-a incercat abilitatile regizorale cu productia cu un buget mic, Confessions of a Dangerous Mind. Acum cativa ani George Clooney a putut fi urmarit in Syryana.


Actorul are 1.80 si este stapanul unui porc, Max. Un alt lucru interesant despre actor se refera la un pariu pe care l-a facut cu Michelle Pfeiffer si Nicole Kidman. Frumoasele actrite au pariat ca actorul se va insura si va avea copii inainte sa implineasca 40 de ani, lucru care nu s-a infaptuit, actorul fiind un burlac convins.

George Clooney


George ClooneyIntre 1989 si 1993 a fost casatorit cu Talia Balsam, iar alte relatii serioase avut de el au fost cu Renee Zelweeger si Lisa Snowdown. George Clooney are o fire libera, este un nonconformist care imbatraneste frumos, el fiind ales drept cel mai sexy actor din People in 2005 si 2006 si cel mai sexy burlac in 2008.


George Clooney este un serios si priceput actor. Acesta a primit premiul Oscar pentru rolul sau secundar din Syriana, dar a si jucat intr-o serie de filme foarte apreciate. Un prieten bun de-al actorului este Brad Pitt. Actorul este reprezentat de Bryan Lourd, Co-presedinte al Creative Artists Agency.


George Clooney a primit si Premiul Cinematecii Americane in 2006, o distinctie care onoreaza artistii din zona de divertisment. Si in 2008, actorul a fost nominalizat pentru premiu datorita rolului sau din Michael Clayton, dar nu a fost premiat.


Dupa ce a avut parte de un rasunator succes pentru filmul Good Night and Good Luck acesta a planuit sa se axeze mai mult pe regie, deoarece considera ca aceasta zona a cinematografiei e una in care iti permiti sa imbatranesti.


In noiembrie 2009, George Clooney a jucat alaturi de Ewan McGregor si Kevin Spacey in The Man Who Stare at Goats, film regizat de Grant Heslov care este un prieten bun al actorului. In 2009 a jucat si in Up in the Air, un film renumit, regizat de Helmer Juno Jason Reitman. Unul dintre ultimele sale filme care a primit multe aprecieri si recunoastere este The American.