Americanul

Americanul

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriGeorge Clooney
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari643

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: The American
An: 2010
Durata: 89 minute
Regia: Anton Corbijn
Scris de: Rowan Joffe, Martin Booth
Actori: George Clooney
Gen: Drama, Thriller

Americanul se deschide cu peisajul unei pajisti inzapezite din Dalarna, Suedia. Jack (George Clooney) numai ce a terminat de a face dragoste cu Ingrid (Irina Bjorklund), o femeie care ar putea fi doar una din lungul sir al acestui barbat misterios. Cei doi ies la plimbare printre nameti, dar sunt brusc atacati de un criminal. Jack reuseste sa-l imobilizeze pe tip inainte ca acesta sa indrepte arma spre Ingrid si sa-l descopere pe un al doilea ascuns in tufisuri. Jack se retrage la Roma, unde se intalneste cu Pavel (Johan Leysen), un sef de mercenari, care il instruieste sa se retraga la Abruzzo in Italia. In timp ce Jack se afla la adapost, Pavel ii promite ca va incerca sa gaseasca motivul pentru care a fost atacat de suedezi.

In cele din urma, Jack se stabileste in Castel del Monte, unde se bucura de high-life-ul italian, presarat cu cafele lungi sorbite in Piazza, cu dezbateri linistite cu preotul satului, Parintele Benedetto (Paolo Bonacelli), si cu farmecele unei prostituate, Clara (Violante Placido). Nu conteaza cat de multe costume Armani poarta sau cat de maslinie ii este pielea, Jack se distinge ca singurul american din oras, lucru care face din el o tinta deschisa. In cele din urma, dupa multe momente linistite si calme de dolce far niente, apare si un asasin suedez.

Pe cand Jack se relaxeaza in Abruzzo, Pavel ii pregateste o treaba care nu presupune apasarea pe tragaci. Jack este vizitat de enigmatica lunetista Mathilde (Thekla Reuton), care, la o discutie intre patru ochi, ii cere sa ii construiasca o pusca  pentru gloantele ei cu mercur. Un articol de ziar despre o crima tragica ii dezvaluie planurile lui Mathilde, care se intoarce sa-si revendice premiul, intr-o scena tulburatoare intr-un restaurant.