Festivalul Luminilor de la Berlin

Festivalul Luminilor de la Berlin

Detalii

CategoriiCultura
TaguriBerlin
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2222

Voteaza & Distribuie

Descriere

Festivalul Luminilor de la Berlin, cunoscut ca Berlin Festival of Lights, este unul dintre cele mai mari festivaluri de iluminat din lume. In fiecare an, timp de douasprezece zile, cele mai importante obiective ale Berlinului sunt imbracate intr-un mix de lumina si culoare. Evenimentul care se desfasoara intre 12 si 23 octombrie 2011 este onorat de prezenta multor artisti internationali si designeri de lumini care dau nastere unor show-uri de lumini si creatii artistice deosebite.
Festivalul Luminilor de la Berlin


Festivalul Luminilor de la Berlin, lumina si culoare in oras
Festivalul Luminilor, insotit de evenimente culturale

Spectacolul de lumini este insotit si de numeroase evenimente culturale care au ca tema centrala Lumina. Accesul la spectacolul de lumini si la evenimentele culturale este liber publicului. Festivalul Luminilor de la Berlin nu este destinat in exclusivitate cetatenilor din orasul german, ci trezeste interesul pasionatilor din toata lumea.Pentru renumita desfasurare de forte, sunt convocati artisti, vedete, oameni de afaceri si diverse insitutii care, impreuna, duc la indeplinirea scopului suprem al festivalului: transformarea orasului intr-un spatiu de expozitie care sa atraga atentia la nivel international.
Festivalul Luminilor de la Berlin


Festivalul Luminilor de la Berlin - obiective ale orasului iluminate
In 2011, principalul punct de atractie este Potsdamer Platz. In mijlocul Potsdamer Platz are loc ceremonia de deschidere a Festivalului Luminilor de la Berlin, care da startul luminilor, spectacolelor artistice de iluminat si celorlalte activitati culturale ale festivalului.


Alegerea Potsdamer Platz nu este intamplatoare. Cartierul este pozitionat in inima Berlinului si reprezinta una dintre cele mai remarcabile colturi ale capitalei germane. La mai bine de zece ani de la inaugurare, Potsdamer Platz suscita atentia a mii de turisti din toata lumea, iar marile companii au ales Potsdamer Platz pentru a-si stabili acolo sediile.
Festivalul Luminilor de la Berlin


Festivalul Luminilor de la Berlin, spectacol de lumini pe cladiri
Programul Festivalului Luminilor de la Berlin

Programul Festivalului Luminilor de la Berlin 2011 debuteaza pe 12 octombrie cu ceremonia de deschidere din Cartierul Potsdamer Platz, dand startul descoperirii si explorarii Berlinului iluminat. In urmatoarele zile, bulevardul Kufurstendamm este transformat intr-o galerie de arta in aer liber. Fatadele cladirilor si monumentelor sunt subiectul proiectiilor fascinante de lumini si culori, reliefand splendoarea bulevardului berlinez. Culorile predominante ale spectacolului de lumini sunt galbenul, rosul si portocaliul.
Festivalul Luminilor de la Berlin


Festivalul Luminilor de la Berlin
Nu numai lumina si culoarea incanta turistii si participantii la Festivalul Luminilor de la Berlin, ci si evenimentele colaterale. Astfel, artisti si fotografi dau nastere unei aventuri vizuale la unul dintre obiectivele orasului, Wassergalerie, iar bucatarii iscusiti pun la dispozitii adevarate delicii culinare si cocktail-uri.


Frumusetea orasului nu poate fi observata decat facand plimbari prin capitala iluminata. Turul nocturn al orasului atrage mii de turisti in fiecare an, acestia alegand sa viziteze orasul pe jos, plimbandu-se printre minunatele cladiri iluminate.
Festivalul Luminilor de la Berlin


Festivalul Luminilor de la Berlin, plimbare prin oras cu caleasca
In ultima zi a Festivalului Luminilor de la Berlin, organizatorii au stabilit un concert de jazz denumit Jazz at the Minister Gardens, eveniment ce imbina placerile vizuale ale participantilor cu muzica buna.


Festivalul Luminilor in lumea intreaga

In ultimii sapte ani, Festivalul Luminilor de la Berlin a evoluat de la un eveniment local la unul de talie internationala. Conceptul german de prezentare si de evocare a cladirilor, monumentelor si a altor piese arhitecturale ale orasului a fost imbratisat si de alte tari.
Festivalul Luminilor de la Berlin


Festivalul Luminilor de la Berlin
Astfel, mai multe orase din intreaga lume si-au asternut vesmintele luminoase de sarbatoare, intrand si ele in familia luminilor si a culorilor. Prin aceasta maniera nonconformista de a reprezenta arta si orasul ca spatiu expozitional, Festivalul Luminilor reprezinta o oportunitate prin care arta, cultura, media si oamenii intra intr-o conexiune impresionanta.