Evolutia curateniei de la maturi si perii la aspiratoare

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3336

Voteaza & Distribuie

Descriere

Am urmarit personal schimbarile ce au loc in curatarea suprafetelor, de la metodele mecanice la cele electrice de curatare. In timpul copilariei mele am urmarit-o pe mama folosind mature, mopuri si perii pentru intretinerea curateniei. In acele zile aspiratoarele nu erau asa populare in toate orasele si cele mai multe femei foloseau metodele traditionale de curatare. Este nevoie de mult timp si rabdare pentru a face curatenie in casa prin metodele traditionale.

In acele zile utilizarea mopului trebuia urmata de cea a penei pentru praf pentru a curata de praf tocmai produsele folosite pentru curatenie. Mopurile trebuiau uscate imediat dupa utilizare de fiecare data. Pentru utilizarea metodelor traditionale de curatenie este necesar foarte mult timp si implica foarte multa munca. Am auzit discutii intre vecini despre eforturile pe care le-au depus in timpul zilei pentru curatarea casei utilizand mopuri, pene pentru praf si perii. Ba chiar mai mult, aceste metode traditionale nu sunt igienice daca nu li se acorda ingrijirea adecvata.

Aspiratoarele de casa cu motoare mecanice au fost introduse in domeniul pentru curatenie si in casele oamenilor dar fara un prea mare success indifferent de avantajele pe care le ofereau. Aspiratoarele aveau nevoie de interventia manuala a oamenilor si de aceea acestia au preferat sa ramana la metodele traditionale in locul metodelor de aspirare mecanica. Insa situatia s-a schimba odata cu introducerea pe piata a aspiratoarelor electrice. Aceste aspiratoare electrice au inceput sa fie utilizate pentru curatenia locuintelor si in scopuri comerciale. Erau mult mai igienice decat metodele traditionale de curatenie si au facut viata simpla multor oameni din intreaga lume. Curatenia a evoluat de la mopuri si perii la aspiratoare electrice in secolul 19.

Chiar daca procesul de curatare electric a facut viata mai simpla multor oameni, acestia au responsabilitatea de a le mentine in stare buna de functionare pentru ca aspiratoarele sa aiba o durata mai lunga de viata.

Smart Clean - Firma Curatenie