Evaluarea si clasificarea diamantelor

Detalii

CategoriiEconomie
Tagurigemolog, gemologie
Ultima actualizareMarti 18 august 2015
Vizualizari1158

Voteaza & Distribuie

Descriere

De catre cine si cum se fac evaluarea diamantelor

Asociatia Centrul Gemologic Roman este singura asociatia gemologica profesionista acreditata.
In urma numeroaselor intrebari referitoare la certificarea diamantelor dorim sa precizam urmatoarele: datorita legislatiei incomplete in domeniul gemologiei am observat numeroase persoane fizice si juridice care se erijeaza in experti gemologi neavand nici o acreditare, recunoastere sau experienta dovedita.
Am vazut ''analize gemologice'' facute de persoane fizice necalificate si fara studii recunoscute in tara noastra. Analize facute de amaneturi, bijuterii sau alte societati neacreditate si necalificate pentru gemologie.
''Certificate gemologice'' facute pe bucati de hartie sau fara nume de societate, adresa si date de identificare.
In cazul lipsei unui certificat gemologic international si recunoscut este preferabil sa apelati la un laborator de gemologie. Este bine de stiut ca nu oricine se autodeclara gemolog,este si specialist. Analizele gemologice se fac de catre gemologi calificati,cu experienta de minim cinci ani in cadrul unui laborator gemologic si nicidecum in alta parte.
Analizele gemologice se fac de catre minim trei gemologi cu experienta pentru evitarea erorilor umane. Aceasta analiza se face prin confruntarea rezultatelor care trebuie sa coincida in totalitate.

SFATUL NOSTRU: Nu achizitionati pietre pretioase necertificate.

Casa de Bijuterii Noblesse
Timisoara, Strada Capitan Damsescu, nr. 40, Romania
http://www.bijuterii-noblesse.ro/

Centrul Gemologic Roman
http://www.centrulgemologicroman.ro