EUROPAfest 2015, poveste de succes

Detalii

CategoriiCultura, Divertisment
TaguriBucuresti, jazz, Sibiu
Ultima actualizareMarti 21 aprilie 2015
Vizualizari993

Voteaza & Distribuie

Descriere

Caracterizat prin autenticitate, diversitate si tinuta, EUROPAfest face parte din elita festivalurilor europene, contribuind cu fiecare editie la promovarea unei imagini pozitive a Romaniei in intreaga lume. Singurul festival din Europa care reuneste 4 genuri muzicale – jazz | blues | pop | clasic revine in 2015 cu concerte de exceptie. Sub sloganul It's all about live quality music!, EUROPAfest prezinta in perioada 14 – 23 mai, peste 300 de artisti din 45 de tari - Europa, dar si invitati speciali din SUA, Australia, China sau Japonia.

Din 2005 EUROPAfest se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Casei Regale din Romania.

In fiecare an festivalul aduce ceva nou. In 2015, pentru prima data in istoria sa, EUROPAfest isi va deschide portile cu un dublu Opening Concert – Bucuresti | Sibiu. Astfel, pe 14 mai, publicul din doua orase culturale reprezentative va asista, incepand cu ora 19:00, la un concert de exceptie. Daca pe scena Teatrului Excelsior se vor auzi acorduri de blues si jazz, cu Turn On / Finlanda si Hot Club de Bucharest / Romania, avand-o ca solista pe Raluca Stoica, pe scena Salii Thalia din Sibiu va avea loc un concert simfonic cu laureata EUROPAfest, Momoka Masuda din Japonia alaturi de orchestra Filarmonicii din Sibiu.

Urmatoarele zile aduc o agenda plina - concerte, concursuri internationale, recitaluri, jam sessions, sesiuni de autografe, workshopuri, pentru ca totul sa culmineze cu Concertul de Galadin 23 mai. Evenimentele EUROPAfest se desfasoara in locatii diferite din Bucuresti si Sibiu, pentru a da posibilitatea manifestarilor paralele: Teatrul Excelsior, Teatrul Odeon, Sala Auditorium – Institutul Cervantes, Institutul Italian, Sala Arcub, Sala Thalia, Sala Rossini, Sala Enescu, Sala Berlioz, Ibis Caffe L’Estaminet si Athenee Palace Hilton.

Directorul festivalului, Luigi Gageos, declara “Fiind muzician, am creat EUROPAfest cu pasiune si credinta in reusita. Timp de 22 de ani am oferit publicului un festival care se remarca prin profesionalism, muzica de calitate si eleganta. EUROPAfest reuseste an de an sa aduca un aer de prospetime in peisajul evenimentelor din Romania, pastrandu-si totodata nota de rafinament”.

Festivalul este o gura de aer proaspat in contextul destul de plat pe care il oferă piata de evenimente culturale din Bucuresti, unde publicul primeste de obicei doar ceea ce se vinde. Punand accentul pe calitate si mai putin pe comercial, jmEvents, organizatorul festivalului, incurajează apropierea tinerilor de muzica buna oferind intrarea libera studentilor, in limita locurilor disponibile.
Cele 10 zile de EUROPAfest sunt pline de evenimente atractive, incat e greu sa bifezi doar unul singur! De aceea, organizatorii te asteapta sa li te alaturi pentru a sarbatori muzica buna.