Diamant

Diamant

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari12514

Voteaza & Distribuie

Descriere

diamant autenticIn 1905, cel mai mare diamant pretios din lume a fost descoperit in mina Premier din Transvaal (o colonie a coroanei britanice, care ulterior a devenit parte a Africii de Sud). Acest diamant cantarea 3106 carate, sau aproximativ 1 livra si 1/3, si a fost denumit Diamantul Cullinan, in onoarea lui Sir Thomas Cullinan, proprietarul companiei de minerit.

Cum se recunoaste un diamant autentic?

Simbol al elegantei, frumusetii, luxului si iubirii, diamantul va fermeca oricand o femeie. Atunci cand se achitizioneaza o bijuterie cu diamant, trebuie avute in vedere caracteristicile specifice ale acestei pietre pretioase.

  • Informatii despre diamante. Cauta informatii online, orientandu-te spre site-uri de specialitate. Nu neglija detaliile si factorii decisivi atunci cand cumperi o bijuterie cu diamant, pentru a sta departe de riscul de a te alege cu un fake. De asemenea, poti cere bijutierului sfaturi si informatii cu privire la diamantul pe care doresti sa-l achizitionezi.
  • Regula celor 5C. Studiaza acesta regula daca vrei sa ai siguranta ca ai achizitionat un diamant veritabil. In mod normal, trebuie sa-ti indrepti atentia la doar 4C-uri (caracteristici): taietura, carate, greutate, culoare si claritate, insa o alta caracteristica importanta este cea care face referire la certificat.
  • taietura e prima caracteristica care trebuie observata. Valoarea diamantului este data de modul in care este acesta taiat.
  • claritatea este o alta caracteristica importanta. Un diamant trebuie sa fie clar. Orienteaza-te spre un diamant incolor.
  • numarul de carate si greutatea definitiveaza costul unui diamant
  • certificatul destinat diamantului reprezinta analiza completa a acestuia, efectuata de un profesionist care are acces la instrumente speciale de analiza.
  • Bijutier de incredere. Intereseaza-te despre un bijutier reputat care are un curs si un certificat de bijutier acreditat. Un bijutier de incredere va dovedi siguranta in explicatii si te va incuraja sa compari preturile inainte de a te hotari asupra bijuteriei cu diamant.
  • Evaluator independent. Lasa in seama unei astfel de persoane verificarea diamantului. Daca acesta nu te poate insoti atunci cand cumperi bijuteria, cere un acord scris conform caruia sa-ti recuperezi banii in cazul problemelor privind autenticitatea diamantului.