Evaluarea diamantelor si pietrelor pretioase de catre Gemologi

Detalii

CategoriiStiinta
Taguridiamante, gemolog, gemologie
Ultima actualizareJoi 19 octombrie 2017
Vizualizari1087

Voteaza & Distribuie

Descriere

Gemologii sunt de multe feluri și cu multiple specializări dar printre cei mai specializați sunt gemologii diamantari, respectiv gemologii specializați pe diamante și pietre prețioase. Această muncă specializată este o meserie puțin cunoscută în țara noastră dar extrem de căutată și apreciată. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că doar gemologul specializat și acreditat poate face o analiză și expertizarea diamantelor și a pietrelor prețioase. Toate diamantele și pietrele prețioase sunt diferite iar gemologul identifică,evaluează și certifică pietrele prețioase după tipare și standarde internaționale.

Munca gemologului se desfășoară în laborator cu instrumente și dotări specifice gemologiei.

- Bijutierul:

Deseori gemologul este asimilat cu bijutierul un lucru cât se poate de greșit. Gemologul nu este bijutier iar bijutierul nu este gemolog. Munca bijutierului este o artă și un meșteșug, el ocupându-se cu metalele pretioase și eventual cu montarea pietrelor prețioase în bijuterii. Bijutierul nu evaluează și expertizează pietrele prețioase.

- Gemologul:

Gemologul se ocupăexclusiv cu pietrele pretioase analizându-le și expertizându-le în condiții de laborator cu instrumente standard de uz gemologic. Expertizările și evaluările pietrelor prețioase se fac în echipă de minim trei gemologi.

Totodată este bine de știut că gemologia este o știință complexă care necesită cunoștiințe de fizică, chimie și matematică precum și abilități practice, atenție la detalii, reflexe precum și pregătire tehnică, teoretică și practică permanentă.