Dezvoltarea relatiilor interpersonale

Dezvoltarea relatiilor interpersonale

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2983

Voteaza & Distribuie

Descriere

roportalViata la locul de munca nu inseamna doar internet nelimitat si sedinte fara sfarsit. Chiar si atunci cand ai o activitate independenta vei fi uneori in situatia de a intalni alti oameni, si prin urmare, va trebui sa dezvolti cu ei un anumit tip de relatie.


Se poate ca uneori sa te simti izolat sau sa vrei sa fii izolat, dar nimeni nu doreste sa traiasca precum un cuc. Cu putin efort, luni dimineata vei privi locul de munca spre care te indrepti cu alti ochi.


1. Este mai bine sa fii de partea celor foarte prietenosi. Timiditatea este adesea interpretata gresit ca nepolitete, deci saluta oamenii pe masura ce treci pe holuri, in camera de relaxare, in lift si oriunde in alta parte. Cand un coleg de la departamentul IT vine sa-ti repare ceva la calculator, initiaza o conversatie. Atunci cand este vorba de relatiile cu colegii de la locul de munca, chiar si o banala conversatie despre vreme are greutate.


2. Dai ceea ce primesti. Daca vrei sa te simti confortabil si atmosfera de la locul de munca sa fie prieteneoasa, poarta-te prieteneste cu ei. Daca anumite bunatati pe care le-ai savurat de sarbatori le vei aduce si le vei imparti cu ei in pauza de masa, ai deja o bulina alba in intreg departamentul!


3. Nu trebuie sa fii un flururas pentru a fi sociabil. Alatura-te unui grup de colegi impreuna cu care sa te bucuri de pauzele de masa la locul de munca. Chiar daca locurile in care mergeti sa luati masa nu sunt cele mai speciale, faptul ca petreci o ora cu cativa colegi in afara biroului, te va ajuta sa-ti stabilesti relatii de prietenie la locul de munca.


4. Pentru ca popularitatea ta sa creasca in cadrul departamentului, pune la cale o ora de relaxare impreuna cu colegii tai dupa program sau organizeaza un pranz in care sa sarbatoriti impreuna ziua de nastere a unui coleg de serviciu. Activitatile care au la baza mancarea si bautura au succesul garantat, si cu cateva astfel de experiente in maneca, colegii de la locul de munca se vor uita la tine ca la o sursa reala de distractie si amuzament. Atunci sa-ti vezi popularitatea crescand!Vei descoperi ca esti pe acceasi lungime de unda cu unii colegi, mai mult decat cu altii. In momentul in care ai constientizat acest lucru, invita-i pe unul sau doi dintre ei sa serviti impreuna o cafea intr-una din pauze. Astfel vei avea ocazia unei discutii mai personale in afara biroului si vei putea crea o relatia de durata.