Despre liposuctie

Despre liposuctie

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2852

Voteaza & Distribuie

Descriere

liposuctieLiposuctia este o procedura chirurgicala de reducere a tesutului adipos acumulat pe coapse, abdomen sau in apropierea fetei. Din ce in ce mai multe femei apeleaza la aceasta metoda de remodelare corporala.


Din punct de vedere statistic, se pare ca din aproape 300 de mii de operatii estetice efectuate anual mai mult de jumatate sunt liposuctii.


Insa inainte de a te supune unei astfel de interventii, trebuie sa te documentezi asupra implicatiilor.


Cui se adreseaza liposuctia?

Candidatii liposustiei sunt persoanele care au excese adipoase localizate, acestea neputand fi indepartate prin regim alimentar. Efectul interventiei e local si imediat. Odata trecute semnele operatiei, se pot relua activitatile cotidiene.


Indicatii preoperatie

Este necesar un control preanestezic, care presupune examinarea pacientului, evaluarea posibilelor riscuri, hotararea tehnicii anestezice si informarea pacientului asupra implicatiilor. Se recomanda efectuarea controlului cu cel putin 48 de ore inaintea interventiei propriu-zise.


Anestezia

Chirurgul trebuie sa informeze pacientul atat despre beneficiile anesteziei cat si despre riscurile existente pentru un anumit tip de anestezie.


Liposuctia se poate realiza cu:  • anestezie generala

  • anestezie intravenoasa completata cu anestezie locala

  • anestezie peridurala


In ce priveste durata operatiei, se estimeaza aproximativ o ora pentru o zona anume.


Liposuctia propriu-zisa

Operatia debuteaza cu injectarea unui amestec pe baza de ser cu efect de oprire a sangerarii, de ameliorare a durerii postoperatorii si de favorizare a extragerii grasimilor.


Interventia continua cu mici incizii de circa 3 mm. Medicul introduce in zona vizata o canula legata la un aspirator prin intermediul caruia extrage grasime. Datorita faptului ca ustensila folosita nu este ascutita, vasele si nervii nu sunt supusi vreunui risc.


Efecte postoperatie

In urma liposuctiei apar semne si acumulari de sange in zona operata. Cu fiecare zi trecuta durerea e mai mica iar semnele dispar dupa circa 3 saptamani de la interventie.


Recuperare

O lipoaspiratie lejera permite reluarea activitatilor foarte repede. Vor exista cateva neplaceri, insa suportabile.