De Craciun, fii Secret Santa

De  Craciun, fii Secret Santa

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2185

Voteaza & Distribuie

Descriere

Secret Santa este o traditie occidentala de Craciun, in care membrii unei comunitati isi fac cadouri anonime. Adesea practicata la locul de munca sau an randul familiilor numeroase, participarea la aceasta activitate este de obicei voluntara. O modalitate placuta pentru multi oameni de a da si a primi un cadou. In acest fel, Secret Santa incurajeaza traditia de a oferi cadouri persoanelor pe care nu le cunosti si de a le primi la randul tau de la necunoscuti.
Secret Santa


Secret Santa, un obicei tot mai popular si in Romania
Compasiunea comuna de la un act de bunatate spontana este inaltatoare, nepretuita si greu de explicat. E o conexiune instantanee intre suflete, care pot schimba vieti, pot genera un zimbet. Fiind un Mos Craciun Secret ai binecuvantari dincolo de cuvinte.


Secret Santa impartaseste urmatoarele caracteristici si valori:  • Anonimat: Nu atrage atentia asupra lui si se straduieste sa-si protejeze identitatea personal.


  • Leadership: Conduce prin exemplu.


  • UmilinE?a: Prin credinta in spiritul uman, are bogatia lui intr-un mod umil, altruist.


  • Compasiune: Prin acte aleatorii de bunatate, atinge spiritul uman si incerca sa creeze o speranta si o convingere destinatarului, ca acestia sunt vrednici de iubire neconditionata.


  • Prietenie: Pretuieste asocierea cu persoanele de minte, varsta si caracter diferit.


Aceasta traditie este cunoscuta sub numele de Secret Santa in SUA, iar numele deriva de la specificul traditional Craciunului: cadouri, sarbatoare, fericire, dragoste. Termenul Secret Santa se poate referi la practica in sine, sau la oricare dintre persoanele participante. In Germania, Elvetia si Austria, aceasta traditie este numita Wichteln. In Portugalia— amigo secret (prietenul secret), in timp ce in Spania este numita Amigo invizibil (prieten invizibil).
secret santa


Exista numeroase traditii de Secret Santa
Exista diferite traditii si modalitati in care un "Secret Santa" se manifesta. In unele regiuni, numele participantilor sunt plasate intr-o palarie, iar printr-o extragere, afli numele persoanei pentru care trebuie sa cumperi un cadou. Impreuna cu foita cu numele, fiecare participant poate lasa, de asemenea, o scurta lista cu cadourile pe care si-ar dori sa le primeasca. Exista adesea o limita la cat de mult poate fi cheltuit pe surpriza. Apoi se fac schimburi de cadouri. Multe scoli si birouri fac acest lucru in ajunul Craciunului, de multe ori ca un efort de reducere a altor costuri. De cele mai multe ori, cadourile sunt plasate pe o masa, marcate cu numele destinatarului, uneori insa cadourile sunt oferite personal, dezvaluinduse identitatile persoanelor.
cadou secret santa


Cadourile de Secret Santa sunt mai mult simbolice
In Marea Britanie, anonimatul Secret Santa este adesea exploatat pentru a cumpara cadouri, care sunt pline de umor. Adesea, acestea incalca normele sociale ale mediului locului de munca, fiind de natura sexuala sau simulare de personalitate.


Intr-o lume zbuciumata si grabita, societatea Secret Santa serveste un exemplu ca actele aleatorii incununate cu bunatate, doboara toate barierele sociale si economice.Scris de Luminita Sandu