De ce isi doresc femeile sanii mai mari?

De ce isi doresc femeile sanii mai mari?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1395

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sanii femeii, desi sunt organe sexuale secundare, au devenit cel mai important simbol al senzualitatii feminine, in parte si datorita conditiilor noastre culturale. In estetica femeii, putine organe sunt obiectul unor dezbateri atat de numeroase. Chiar criteriile estetice de apreciere a sanilor se schimba de la o cultura la alta: in timp ce sanii tubulari pot fi considerati frumosi in anumite triburi, in altele sanii mici sunt preferati. In estetica epocii prezente, felul in care sanii trebuie sa arate pentru a fi considerati frumosi este un subiect obsesiv dezvoltat.


Daca trebuie sa fie mari, atunci cat de mari e bine sa fie, daca trebuie sa fie rotunzi si fermi, ori daca forma de lacrima este cea mai placuta estetic. Idealurile estetice ale societatii se schimba, si astfel, un anumite lucruri ramnan totusi mai larg acceptate; astfel, tineretea e estetic preferabila batranetii, plinatatea e mai tentanta decat uscaciunea, fermitatea e mai atractiva decat laxitatea. La aceste preferinte generale se adauga idealul personal de frumusete pe care fiecare femeie il are depre ea insasi. De multa vreme, femeile au fost interesate sa-si modifice forma sanilor, primele incercari de marire a sanilor avand loc in anii 1800, cand s-au transplantat cantitati uriase de grasime pentru a face sanii mai mari. De ce vrea o femeie sanii mai mari? Sexul femeii nu este numit sexul frumos fara un motiv. Este mult mai important pentru o femeie sa arate atractiv in societate, decat este pentru un barbat. A devenit ceva foarte comun ca o femeie sa poarte haine cu decoltee largi si s-a dovedit stiintific ca din ce in ce mai multe femei devin mai preocupate de cum arata imbracate decat dezbracate.Sunt multe motive pentru care femeile pot opta pentru implanturi mamare:

1. Pentru corectarea hipotrofiei mamare; spre exemplu, sani disproportinat de mici;


2. Pentru marirea sanilor, potrivit necesitatilor sociale si profesionale;


3. Pentru corectarea asimetriilor;


4. Pentru corectarea formei sanilor foarte ingusti ori cazuti;


5. Pentru remodelarea sanilor asa incat sa fie adusi la forma lor de dinaintea sarcinii si lactatiei;


6. Femei care au suferit mastectomii dupa operatii de cancer;


7. Din convingerea ca viata lor sociala ori sexuala se va imbunatati dupa efectuarea de implanturi;


8. Pentru ca toate prietenele si-au pus implanturi.


Dupa cum putea vedea, motivele pentru care femeile isi doresc sanii mai mari difera, chiar daca acestea nu sunt justificate tot timpul. Totusi, femeilor cu sanii mici, marirea acestora le ajuta sa nu fie marginalizate din punct de vedere social. Dupa ce isi maresc sanii, femeile isi gasesc rochii cale li se potrivesc mult mai usor, au incredere in ele, au mai multe sanse sa fie observate si pot sa obtina un avantaj profesional.


Daca sanii se lasa dupa o cura de slabire sau volumul galndei se modifica datorita lactatiei, refacerea sanilor cu implanturi mamare poate ajuta femeia sa-si recapte increderea in ea. In acest caz, trebuie avut grija sa treaca o perioada suficient de mare de timp dupa terminarea lactatiei ( minim 6 luni) pentru a lasa timp glandei sa capete forma finala si pentru a garanta un rezultat bun pe termen lung. Femeile cu amputatie de glanda, subcutanata sau secterectomie, pot opta pentru implante mamare in aceasi timp operator sau ca o interventie separate. Acest lucru trebuie discutat cu chirurgul plastician si oncologul care decid amputarea.In domeniul nostru intalnim femei care nu au motive clare pentru marirea sanilor. Sunt femei care au suferit o trauma emotionala si cred ca aceasta interventie poate fi un substitut pentru fericirea lor. Unele femei le tot aud pe prietenele lor laudandu-se cu implanturile pe care si le-au facut si sunt si ele tentate de aceasta interventie. Altele vor operatia doar pentrru simplul fapt ca-si permit finaciar aceasta interventie, gandindu-se ca este ca o bijuterie sau o masina noua.


Trebuie sa fiti constienta ca interventia de marire a sanilor este o operatie chirurgicala care are riscurile si complicatiile specifice. Nu poti renunta la implanturile facute dupa doar cateva zile, si nu prietenii tai vor avea durerile de dupa operatie.


In concluzie, daca iti doresti sanii mai mari, gandeste-te de doua ori, de trei ori. Consulta un medic plastician, intreaba daca ai nevoie de o astfel de interventie, intreaba despre posibilele riscuri si complicatii ce pot aparea, si dupa ce esti bine si corect informata ia decizia.


Pentru servicii profesionale de chirurgie estetica, apelati la Brol Medical Center din Timisoara.