De ce e necesar sa vizitati un cabinet dermatologic

De ce e necesar sa vizitati  un cabinet dermatologic

Detalii

CategoriiSanatate
Taguridermatologie
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari738

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dermatologiaeste o ramura medicala care vizeaza diagnosticul si tratamentele pielii din cauza diferitelor afectiuni. In plus fata de aceasta, dermatologia mai vizeaza si bolile anexelor pielii, cum sunt parul si unghiile, dar si mucoasele care acopera peretii cavitatilor bucala si genitala. In ce priveste bolile zonei genitale, cea care se ocupa cu tratamentul acestora este venerologia, o ramura a dermatologiei.

O alta ramura a dermatologiei este dermatologia estetica. Aceasta implica infrumusetarea unor defecte ale pielii pentru obtinerea unui efect estetic marit sau a corectarii unui defect. Astfel, prin vizita la un cabinet dermatologie, este posibil sa tratatinegii inestetici, pistruii sau chiar unele cicatrici, uneori cu rezultate uimitoare inspre ameliorarea calitatii si confortului vietii cotidiene.

Marea problema in zilele noastre este aplicarea tratamentelor « dupa ureche » de catre persoanele cu probleme de piele, care in anumite cazuri pot face mai mult rau decat bine, pot transforma o problema minora intr-una mult mai grava, situatie in care ajung oricum la un cabinet dermatologie.

Desi internetul este saturat cu sfaturi pentru tratarea oricarei probleme a pielii, de la acneesi pana la toate categoriile de cancere, vizita la un cabinet dermatologie este ferm incurajatala observarea oricarui semn suspect, dat fiind ca aceasta va poate chiar salva viata. Doctor Adela Cadar de la o clinica de dermatologie Baia Mare, subliniaza faptul ca medicul specialist dermatolog este cel capabil sa evalueze corect daca avem de-a face cu o modificare ce afecteaza doar latura estetica sau de o boala a pielii si/sau anexelor acesteia. Exista varii analize prin intermediul carora medicul specialist al unui cabinet dermatologie poate pune un diagnostic corect si in urma acestuia, poate prescrie un tratament adecvat.

Astfel, prin efectuareaunei proceduri de diagnosticare, care poate presupune in cel mai usor caz o inspectie vizuala, iar in cazuri mai putin decisive, o biopsie putin invaziva sau o recoltare de secretii, se poate determina tipul de afectiune si gradul acesteia, urmand a se recomandaun tratament corespunzator. Genurile de tratamente dermatologice sunt variate, incepand de la recomandarea de cosmetice cu proprietati speciale pentru piele cu diferite afectiuni, pana la interventii chirurgicalesau cu laser pentru tratarea defectelor si afectiunilor mai serioase.

Oricare ar fi tipul de problema de piele, par sau unghii cu care va confruntati, este intotdeauna indicat sa vizitati un cabinet dermatologie, deoarece numai astfel puteti sti cu siguranta ca o tratati cu ajutorul unui profesionist, ca o tratati eficient si definitiv.

www.dermatologiebaiamare.ro