Utilizarea unui carbon dermatoscope contribuie la protejarea sanatatii pielii

Detalii

CategoriiSanatate
Taguridermatologie, dermatoscopie
Ultima actualizareMarti 31 august 2021
Vizualizari459

Voteaza & Distribuie

Descriere

Multe persoane ignora simptomele care ar putea anunta faptul ca exista probleme in ceea ce priveste sanatatea pieleii ceea ce face ca aceste probleme sa fie depistate in momentul in care sunt destul de avansate. Pentru a nu ajunge in situatia in care problemele medicale sa fie foarte avansate este necesar ca periodic fiecare dintre noi sa mearga la un consult de specialitate. De asemenea, simptomele care apar si nu au nici o explicatie logica nu trebuie ignorate pentru ca pot ascunde probleme de sanatate destul de grave.

Dermatoscopia este metoda care asigura acuratetea diagnosticului pus de catre medicul dermatolog

Domeniul medical a evoluat foarte mult in ultimii ani de zile. Aceasta evolutie se observa foarte bine si prin analizarea metodelor si instrumentelor medicale. Utilizarea acestora nu mai provoaca la fel de multa durere asa cum se intampla in trecut. Majoritatea metodelor si instrumentelor medicale utilizate in momentul de fata sunt non – invazive, adica nu provoaca nici un fel de durere iar recuperarea se realizeaza in cel mai scurt timp posibil. Dermatoscopia este un exemplu foarte elocvent in acest sens. Aceasta este o metoda neinvaziva, de ultima generatie, utilizata in procesul de examinare a pielii.

Cu ajutorul acesteia sunt identificate leiziunile pielii care nu pot fi identificate fara utilizarea unui dispozitiv de ultima generatie. Avand in vedere ca astfel de leziuni pot anunta aparitia problemelor medicale grave este necesar ca fiecare dintre noi sa treaca cel putin o data prin procesul de analizare al pielii. Aceasta recomandare devine o obligativitate in cazul in care exista semne care anunta faptul ca s-ar putea sa existe ceva probleme in ceea ce priveste sanatatea pielii.

In prezent, dermatoscopia este considerata a fi cea mai eficienta metoda utilizata in procesul de depistare a cancerului de piele. Acest tip de cancer face anual foarte multe victime atat la nivel national cat si la nivel mondial. Depistat la timp aceasta forma de cancer poate fi tratata destul de usor. Avand in vedere acest lucru nu trebuie sa mai ignoram simptomele care au legatura cu sanatatea pielii. Depistata la timp orice problema medicala poate fi tratata.

Importanta utilizarii unui dermoscop de ultima generatie

Pentru ca rezultatul oferit de catre dermatoscopie sa fie cat mai concludent este necesara utilizarea unui dermoscop de ultima generatie. Noile modele sunt proiectate in asa fel incat sa ofere o imagine cat mai clara asupra tesutului pielii pentru a putea identifica orice problema existenta la nivelul acesteia. Un astfel de model poate fi achizitionat de pe piata dispozitivelor medicale. Pentru ca o astfel de achizitie sa se dovedeasca cat mai eficienta trebuie respectate o serie de aspecte, cele mai importante fiind urmatoarele:

 • Gradul de specializare al locatiei din care urmeaza sa fie realizata achizitia. Este foarte important ca acest aspect sa fie respectat 100% pentru a putea achizitiona un produs de cea mai buna calitate. Achizitionarea la intamplare a unui dermoscop face posibila achizitionarea unui dispozitiv care nu ofera cel mai ridicat grad de acuratete. Pentru a putea evita o astfel de situatie trebuie ca achizitionarea sa fie realizata doar din locatii care sunt recunoscute ca fiind specializate in comercializarea dispozitivelor medicale.
 • Nivelul de experienta avut. Cu cat acesta este mai mare cu atat cresc sansele de a achizitiona un produs de cea mai buna calitate. Asadar, si acest aspect trebuie avut in vedere in momentul in care este necesara achizitionarea unui dermoscop.
 • Nivelul de apreciere de care se bucura locatia din care urmeaza sa fie realizata achizitia. Persoanele care tin cont de acest aspect isi pot face o privire destul de concludenta cu privire la calitatea serviciilor oferite de catre firma.
 • Producatorii dispozitivelor comercializate. Pentru a putea achizitiona un dispozitiv eficient din toate punctele de vedere nu este suficient ca locatia din care se realizeaza achizitia sa fie una serioasa. Trebuie ca produsele achizitionate sa fie realizate de catre producatori celebri care activeaza pe piata dispozitivelor medicale.

Carbon dermatoscope
este instrumentul care ofera precizie in procesul de diagnosticare a celor mai adanci leziuni cutanate

Diagnosticarea leziunilor cutanate foarte adanci nu mai reprezinta o problema gratie utilizarii dermatoscopului carbon. Acesta este cel mai nou model de dermoscop ceea ce inseamna ca ofera multe beneficii. Printre cele mai importante avantaje pe care le ofera utilizarea unui astfel de model se afla urmatoarele:

 • Polarizarea variabila se activeaza cu un singur buton.
 • Este prevazut cu 16 LED-uri albe pentru a putea oferi o iluminare cat mai eficienta.
 • Utilizeaza optica de carbon.
 • Permite scanarea adanca a straturilor de piele pentru a putea identifica cele mai adanci leziuni cutanate care pot exista. Cu alte dispozitve acestea nu pot fi identificate in forma incipienta decat atunci cand sunt destul de avansate.
 • Utilizeaza lentile triple cu posibilitatea de a mari de 10 ori zona examinata ceea ce face ca diagnosticul sa fie cat mai bun si tratamentul cat mai eficient.
 • Dimensiunile avute permite tinerea dermatoscopului in buzunar.
 • Vine la pachet cu o garantie de 5 ani de zile.

Asadar, avand in vedere informatiile prezentate in cadrul acestui articol dar si beneficiile pe care le ofera utilizarea unui deramtoscop carbon este clar ca acesta trebuie sa fie utilizat in procesul de identificare a leziunilor cutanate pentru a putea primi un diagnostic cat mai corect dar si un tratament care sa rezolve in scurt timp problema medicala avuta. Pentru a putea utiliza un astfel de dispozitiv trebuie identificata locatia care comercializeaza astfel de instrumente la un raport pret – calitate avantajos clientilor.