De ce să NU îți izolezi singur casa

De ce să NU îți izolezi singur casa

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriizolatie termica
Ultima actualizareVineri 24 mai 2019
Vizualizari493

Voteaza & Distribuie

Descriere

Poate că titlul „Cum să îți izolezi singur casa” ți-ar fi plăcut mai mult, dar acest lucru depinde în mare măsură de tipurile de izolații existente în acest moment în sectorul materialelor de construcții. Pentru beneficii maxime, izolatia din spuma poliuretanica trebuie aplicată de profesioniști care au în dotare instrumente specializate. Lasă specialiștii să îți izoleze casa ca să te poți bucura de confort termic și fonic; scapă astfel inclusiv de grijile privind umezeala!

Alege inspirat - izolație bună aplicată bine

Dacă îți renovezi casa sau dacă o construiești, dacă o extinzi sau modifici, trebuie să izolezi fie podeaua, fie pereții, fie mansarda sau acoperișul, fie pe toate deodată. Fără un strat consistent și uniform de izolație, pierderile de căldură te vor obliga să lași centrala pornită încontinuu pe timp de iarnă, iar vara vei fi nevoit să lași aparatul de aer condiționat încontinuu în funcțiune.

Fie plătești lună de lună facturi consistente, fie investești în tipurile de izolații care merită – spuma izolatoare cu celula inchisa pentru pereti si cu celula deschisa pentru acoperisuri - și ai facturi lunare reduse timp de 80 de ani!

Confortul fonic este, de asemenea, important, mai ales dacă locuința se află pe o stradă cu trafic. Spuma cu celulă închisă se comportă ca o barieră solidă în calea sunetelor, așa că acasă poate fi locul în care ai parte de liniște, de relaxare, în care te poți odihni cu adevărat și în care poți gândi limpede.

Și aici, pentru că este un material izolator mai special, aplicarea trebuie făcută cu un echipament special și dozarea spumei trebuie să fie realizată de mâini pricepute. De la amestecul celor doi compuși care generează spuma până la stabilirea temperaturii ei și până la potrivirea unghiului de aplicare a acesteia, detaliile conduc fie la compromiterea prematură a izolației, fie la eficiență și izolare bună timp de decenii întregi.

Alte tipuri de izolații pot fi aplicate mai ușor, ceea ce îți permite să faci asta în regim propriu, însă negreșit vor rămâne anumite margini sau colțuri neacoperite de izolație, iar pe acolo vor pătrunde zgomotul stresant, căldura deranjantă a verii sau frigul pătrunzător al iernii.

Proprietarul calculat lasă specialiștii să îi izoleze casa

În ceea ce privește condensul din acoperiș și umezeala din casă, sunt cazuri de proprietari pățiți care relatează că, deși au izolat totul atât cât au putut de bine cu alte materiale, cu propriile mâini sau cu ajutorul vecinilor, continuă să întâmpine probleme.

Spuma poliuretanică cu celulă deschisă permite umezelii să treacă, nu o blochează. În schimb, blochează transferul de căldură. Sunt și proprietari care au lăsat specialiștii să aplice spumă și care nu au de ce să se plângă.

Consideri că a alege unul dintre toate tipurile existente de izolații este dificil? Simplifică lucrurile și contractează Isoterm pentru a aplica la casa ta un strat optim de spumă izolatoare. După aceea, poți continua fără grijă cu celelalte capitole ale construcției sau renovării locuinței.