De ce sa iti echipezi masina cu anvelope de vara, chiar daca acest lucru nu este obligatoriu prin lege?

De ce sa iti echipezi masina cu anvelope de vara,  chiar daca acest lucru nu este obligatoriu prin lege?

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurijante auto
Ultima actualizareMiercuri 1 iulie 2020
Vizualizari168

Voteaza & Distribuie

Descriere

Odata cu venirea sezonului cald, au loc o serie de schimbari atat in ceea ce priveste natura inconjuratoare, cat si in ceea ce priveste autovehiculele noastre. Anvelopele spre exemplu sunt componente auto cu o importanta foarte mare in ceea ce priveste siguranta noastra, dar si in ceea ce inseamna performante, fapt pentru care, alegerea si echiparea autoturismelor este un capitol caruia trebuie sa ii acordam o atentie cat se poate de mare.

Importanta anvelopelor reiese in principal din faptul ca acestea reprezinta unica suprafata de contact a masinii cu solul, astfel ca in procesul de alegere ale acestora, nu ar trebui sa exista niciodata niciun fel de compromis. Spre deosebire de anvelopele de iarna, cele de var nu sunt obligatorii prin lege, insa conducatorii auto sunt constienti de faptul ca dincolo de performante, anvelopele sunt concepute in asa fel incat sa ofere siguranta in conditiile sezonului pentru care au fost concepute.

Spre deosebire de sezonul rece, cel cald nu vine la pachet cu aceleasi provocari pentru conducatorii auto, insa acest lucru nu inseamna ca primava si vara sunt lispite de orice fel de primejdii in ceea ce priveste conditiile meteo. Anvelopele de vara au o structura complet diferita de cea a anvelopelor de iarna avand in vedere ca acestea sunt concepute pentru a ne putea oferi siguranta is performante la cele mai inalte standarde in conditiile meteo din timpul sezonului cald. Avand in vedere ca anvelopele de vara nu sunt obligatorii prin lege, este totusi necesar sa ne echipam masinile cu aceste tipuri de anvelope? Raspunsul simplu ar fi: Da! Insa am pregatit pentru tine si cateva motive pentru care este esential sa facem aceasta schimbare.

Anvelopele de vara rezista eficient la temperaturile ridicate

Anvelopele de vara sunt concepute dintr-un cauciuc special, menit sa reziste eficient in fata temperaturilor foarte ridicate din timpul verii, lucru la care anvelopele de iarna nu sunt foarte eficienteci din contra, se uzeaza destul de repede sub actiunea acestora. Daca vei alege sa utilizezi anvelope de airna in timpul verii, ste foarte probabil ca pana la sosirea sezonului rece sa fie necesar sa iti achizitionezi un set nou.

Anvelopele de vara preintampina fenomenul de acvaplanare

In timpul verii, datorita precipitatiilor mult mai insemnate cantitativ decat in oricare alta perioada a anului, intr-un timp foarte scurt, se poate aduna o cantitate destul de importanta de apa pe suprafata carosabilului, ceea ce poate duce la derapaje periculoase. Anvelopele de vara insa reprezinta produsele auto care pot preintampina cu usurinta acest fenomen priculos, fapt pentru care acest tip de pneuri reprezinta un strict indispensabil.

Performante foarte bune in sezonul cald

Daca iti doresti performante maxime de la masina ta in sezonul cald, atunci cu certitudine vei avea nevoie pe langa un set de anvelope de vara si de o inspecte a jantelor, pentru o mai buna siguranta in traffic. Anvelopele de vara sunt concepute pentru a oferi cele mai bune performante in sezonul cald.

Sursa Foto: wallpapercave.com/wheel-wallpapers