Cum se curata jantele de aluminiu

Cum se curata jantele de aluminiu

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari14376

Voteaza & Distribuie

Descriere

jante_de_aluminiuFie ca v-ati vopsit jantele de aluminiu pentru a se asorta cu culoarea masinii, fie ca folositi jante din aluminiu anodizate pentru a-i imbunatati aspectul, problema majora care le afecteaza este oxidarea, care le face sa arate murdare si vechi. Pietrisul, petele de grasime, si gudronul, de asemenea contribuie la aspectul urat al rotilor, si prin urmare, pericliteaza frumusetea masinii dvs.

Sfaturi pentru curatarea jantelor de aluminiu:

1. Mai intai, demontati rotile de pe masina, pe fiecare in parte, pentru ca va va ajuta sa le manipulati mai usor.

2. Inainte de a incepe sa curatati janta, indepartati toate elementele detasabile, pentru a va usura accesul pe toata suprafata.

3. Daca va ganditi sa folositi produse de curatare de uz casnic, cum ar fi sapunul, detergentul de vase sau praful abraziv, trebuie sa intelegeti ca acestea nu sunt suficient de puternice pentru a elimina mizeria de pe jante. Nici lichidul cu care va spalati de obicei masina nu este suficient de puternic pentru a indeparta urmele de gudron, petele de grasime sau praful care s-au acumulat prin colturile si prin striatiile jantei.

4. Pentru indepartarea petelor puteti folosi cativa agenti de curatare speciali. Inainte de a cumpara vreo solutie de curatat, sau o pasta, sau un gel, asigurati-va ca aceasta nu contine amoniac, substante chimice anhidre (deshidratate) sau acizi. Desi solutiile de curatare care contin aceste substante indeparteaza murdaria de pe suprafetele metalice si le face stralucitoare, efectul este de scurta durata. Amoniacul si substantele chimice anihidre pot coroda si imbatrani prematur jantele de aluminiu, pot cauza reoxidarea lor si pierderea luciului.

5. Urmatorul pas este spalarea rotii. Folositi solutia de curatare pe care ati cumparat-o pentru a indeparta toata mizeria de pe janta.

6. Daca jantele necesita frecarea cu o perie, neaparat achizitionati-va una speciala pentru jante, care este mult mai moale si nu lasa zgarieturi pe suprafata lor. Tot cu o perie moale se curata si cauciucul.

7. Dupa ce ati curatat si in cele mai ascunse cotloane ale jantei, stergeti-o cu o carpa curata sau un prosop.

8. Petele de grasime si de gudron, care s-au incapatanat sa ramana in urma spalarii, pot fi inlaturate folosind o solutie de curatat ceara si grasimile uscate. Inmuiati o carpa moale intr-o cantitate mica de solutie si stergeti roata pe toata suprafata, de mai multe ori. In cazul in care petele persista, stergeti-o cu o carpa curata si aplicati un strat mai generos de solutie.

9. Repetati procesul pana cand janta nu mai are nici o pata. Acordati o grija deosebita curatarii zonelor cu gauri, colturi si conexiuni.

10. Cand sunteti multumit de rezultat, clatiti janta cu apa curata pentru a indeparta solutia de curatare.

11. Polish-ul jantelor de aluminiu este intotdeauna recomandat dupa ce le-ati spalat, asadar folositi o carpa moale pentru a le usca, si apoi folositi unul din marea gama de produse de lustruit disponibile pe piata.

12. Repetati acesti pasi pentru toate jantele masinii dvs.

Dupa ce ati terminat cu curatarea lor, puteti sta deoparte si admira rodul muncii dvs.