De ce este important să ai o asigurare de credit comercial pentru compania ta

De ce este important să ai o asigurare de credit comercial pentru compania ta

Detalii

CategoriiEconomie
Taguricredit
Ultima actualizareLuni 23 august 2021
Vizualizari171

Voteaza & Distribuie

Descriere

Creanțele sunt deseori cel mai mare activ al unei companii. Dacă însă clienții dvs. nu sunt în măsură să plătească ceea ce vă datorează, pierderile potențiale pot reprezenta o amenințare substanțială pentru afacerea dvs.

Potrivit estimărilor Organizației Mondiale a Comerțului, cuprinse în raportul „Finanțarea comerțului și a IMM-urilor ”, „Astăzi, aproximativ 80% din comerțul mondial se bazează pe un anumit tip de finanțare sau asigurare de credit ”.

Asigurarea creditului furnizor - cunoscută și sub numele de asigurare pentru credit comercial, asigurare de creante, asigurarea facturilor - este o formă de asigurare pentru întreprinderile care doresc să își protejeze riscul de neîncasare, prin transferul lui către un asigurător specializat.

Companiile exportatoare sunt unele dintre cele care beneficiază cel mai mult de acest instrument, deoarece pot reduce un risc major de neplată, neavând cunoștințe detaliate despre clienții lor din alte jurisdicții. De multe ori faceți afaceri la târguri internaționale sau prin comunicare online, dar nu știți cu adevărat cine este la celălalt capăt al telefonului. În aceste cazuri, cel mai bine este să aveți o acoperire bună oferită de o companie specializată în domeniu.

Utilizarea unei astfel de polițe poate părea complicată și aici intervine rolul unui broker specializat, care poate sa va consilieze atat în alegerea cele mai bune opțiuni, cat si pe parcursul contractului. Riscurile acoperite sunt, cel mai uzual:

  • Falimentul sau insolvența, situații care implică declararea clientului debitor, prin rezoluția judiciară definitivă, în faliment sau în orice altă situație de natură similară a falimentului în conformitate cu legislația aplicabilă.
  • Neplata prelungită, situație ce presupune neplata totală sau parțială a creanței după șase luni de la data primirii mărfii/realizării serviciului convenit.

Pe de alta parte, o astfel de solutie este si un instrument de dezvoltare si crestere in siguranta pentru ca iti oferă o serie de avantaje importante:

Vânzări cu marje mai bune

Companiile cu asigurare pentru credit comercial își pot spori marja de profit oferind clienților condiții de credit mai favorabile, eliminând în același timp necesitatea unor contragarantii costisitoare. Acces pe noi piețe Asigurătorii de credite comerciale oferă protecție împotriva riscurilor la export, oferind companiilor informatiile de piață si bonitate necesare pentru a lua decizii în cunoștință de cauză pe piețele externe.

Protectia fluxului de numerar

Asigurarea de credit comercial protejeaza fluxul de numerar atunci când clienții unei companii devin insolvabili sau nu își achită facturile la timp. Pierderile pot fi despăgubite, permițând companiei să își mențină fluxul de numerar în parametri prognozați.

Suport pentru colectarea de creanțe

Asigurătorii pentru credite comerciale sunt, prin definitie, cei mai buni colectori de creante, prin urmare companiile pot sa elimine aceasta activitate din fluxurile operationale proprii si sa se concentreze pe activitatile cu valoare adaugata.

Facilitarea finanțării bancare

Unele banci vor conditiona un eventual imprumut de existenta unei polite de credit comercial si, in general, condițiile de finantare sunt mai avantajoase pentru companiile care își asigură creanțele.

Monitorizarea portofoliului

Asigurarea creditului comercial oferă, de asemenea, acces la companiile de monitorizare profesională de portofoliu, care urmăresc capacitatea clienților de a-și îndeplini obligațiile financiare față de firma asigurată. Informatiile care pot afecta derularea unui contract sau incasarea unor facturi sunt notificate in timp real, permitand asiguratului sa ia masuri de mitigare sau de reducere a expunerii.

Consultantii Otto Broker va pot ajuta cu informatii detaliate despre acest produs iar o oferta indicativa poate fi obtinuta aici

Sursa foto: pixabay.com/ro/illustrations/risc-echilibru-tightrope-afaceri-4097298/