Cum sa faceti o prima impresie buna?

Cum sa faceti o prima impresie buna?

Detalii

CategoriiSocial
TaguriCum sa/How to
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari1904

Voteaza & Distribuie

Descriere

Potrivit oamenilor de stiinta, prima impresie se face in primele 7 secunde. Un alt studiu arata ca 93 la suta din prima impresie o realizeaza gesturile, expresia fetei, etc... si doar 7 la suta o realizeaza ceea ce spunem. Iata cateva lucruri aparent fara mare importanta, care insa pot face diferenta in modul in care va privesc alte persoane.
  • O tinuta corecta este importanta - Limbajul corpului spune multe despre starea de spirit si despre increderea unei persoane. De exemplu, persoanele care stau cocosate dau impresia de nesiguranta. Trebuie sa stati mereu drept, daca mesajul pe care doriti sa-l transmiteti este ca sunteti un individ puternic si increzator.

    prima impresie

    prima impresie - strangerea de mana

  • Strangerea de mana - Strangerea de mana indica ce fel de personalitate are o persoana.O strangere de mana slaba poate fi considerata ca un semn de slabiciune, in timp ce o strangere de mana ferma este deobicei asociata cu taria de caracter. Deci, pentru a crea o impresie buna, strangerea de mana trebuie sa fie una ferma (insa nu prea puternica), asigurandu-va in acelasi timp ca palma dumneavoastra este uscata. Acest lucru este valabil pentru ambele sexe.

  • Fiti punctual - Intarzierea la o intalnire va crea cu siguranta o impresie proasta. In unele culturi intarzierea este considerata ca o lipsa de respect. Deci, este indicat sa ajungeti la o intalnire cu 10 minute mai devreme, in cazul in care apar probleme neasteptate.

  • Nu intrerupeti interlocutorul cand vorbeste - Lasati cealalta persoana sa termine ce are de spus, chiar daca aveti comentarii de facut. Astfel, veti arata respect fata de interlocutor, chiar daca nu sunteti de acord cu ceea ce spune .Nici dumneavoastra nu v-ar placea sa fiti intrerupt constant.

  • Fiti atenti cu glumele - O gluma este un mod perfect de a face o impresie buna, insa nu o gluma care ar putea stanjeni pe cineva. Daca nu cunoasteti o persoana suficient de bine, fiti atent ce fel de gluma spuneti. O gluma aparent nevinovata pentru dumneavoastra, poate deveni un subiect sensibil pentru alte persoane.

  • Zambiti - Nu exista nimic mai eficient decat un zambet pentru a crea o prima impresie buna. Un zambet prietenos si increzator poate relaxa pe oricine. Un zambet poate face minuni atunci cand vine vorba de o prima impresie. Insa fiti atenti sa nu exagerati cu acest lucru.