Spatele drept - idei pentru o pozitie corecta a corpului

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5621

Voteaza & Distribuie

Descriere

Mesajul transmis verbal trebuie sustinut de limbajul trupului, sustinere in functie de importanta mesajului. In ciuda acestui fapt, de multe ori se intampla sa uitam de pozitia corpului nostru si sa ne aducem umerii in fata, obtinand o line curba a spatelui si un abdomen dizgratios! Daca aceste situatii se repeta si in cazul tau, e timpul sa iei masuri de remediere!

Iata cateva sugestii pentru a-ti pune la punct pozitia corpului si, totodata, pentru a-ti redobandi increderea in fortele proprii.

Umerii lasati in fata denota lipsa increderii in sine, nehotarare si teama. Daca nu vrei sa mai raspandesti in jurul tau aceste impresii, adopta o pozitie dreapta, impozanta:

1. Cand stai in picioare, aminteste-ti mereu sa-ti tragi umerii inapoi si sa-ti mentii capul drept. Nu uita ca pozitia corpului creeaza primele impresii!

2. In ideea de sporire a flexibilitatii si tonusului muscular, te poti inscrie cu incredere la un curs de yoga. De fapt, orice tip de activitate fizica iti sporeste atentia asupra posturii tale.

3. Ai mare grija la pozitia de pe scaun: umerii inapoi, spatele drept, fundul sa atinga baza spatarului. De asemenea, asigura-te ca picioarele tale sunt perpendiculare pe podea, iar genunchii sunt indoiti la 90 de grade.

4. Nu neglija nici pozitia corpului tau atunci cand dormi. Nu forta curbura coloanei si adopta pozitii cat mai comode. O saltea speciala te va ajuta nu numai sa ai o pozitie corespunzatoare ci si sa te bucuri de un somn odihnitor si linistit.

5. Atunci cand te deplasezi obisnuieste-te sa-ti mentii spatele drept. Stai departe de aplecarile din talie necesare pentru a ridica obiecte grele ce iti forteaza coloana. Acorda atentie si miscarilor pe care le faci. In urma unora prea bruste te poti alege cu o intindere musculara nedorita.

6. Durerile de spate sunt pricinuite si de kilogramele in plus. Incearca sa scapi de ele si asigura-te ca alimentele ce le consumi contin cantitatea de calciu si vitamina D de care ai nevoie.