Cum poți accesa rapid un credit pentru afaceri?

Cum poți accesa rapid un credit pentru afaceri?

Detalii

CategoriiEconomie
Taguricredit bancar
Ultima actualizareMiercuri 9 decembrie 2020
Vizualizari317

Voteaza & Distribuie

Descriere

Împrumutul pentru afaceri este un tip de finanțare solicitată de către o companie de la o bancă sau de la o instituție de credit, care intervine, în general, în trei situații. Dacă și tu ai nevoie de o astfel de finanțare, află care este cel mai potrivit împrumut profesional, cum îl obții ușor și, mai ales, rapid?

Destinat profesiilor liberale, meșterilor, comercianților, fermierilor, asociațiilor și antreprenorilor, creditul pentru afaceri este destinat finanțării investițiilor ce țin de domeniul profesional. Există trei circumstanțe diferite care pot determina un antreprenor să caute finanțare pentru afacerea sa: crearea unei companii, suport pentru dezvoltarea afacerii sau rezolvarea unor probleme.

Creditul de afaceri, o soluție pentru compania ta

În general, creditul pentru afaceri funcționează la fel ca un credit standard acordat unei persoane fizice. O bancă sau o organizație de credit specializată oferă o sumă de bani unei companii. În schimb, firma se angajează să ramburseze suma respectivă într-o perioadă determinată de timp, prin intermediul plăților lunare, trimestriale sau anuale, însoțite de dobânzi.

De reținut: obținerea unui credit pentru afaceri de la o bancă este, foarte adesea, însoțită de subscrierea la un contract de asigurare a respectivului împrumut. Această asigurare este înființată pentru a acoperi riscul băncii în cazul unor evenimente neprevăzute care ar putea împiedica firma să-și ramburseze împrumutul: faliment, insolvență, decesul sau invaliditatea antreprenorului. În cazul multor bănci, această asigurare este obligatorie pentru a putea acorda împrumutul.

Care sunt pașii de urmat pentru a obține un credit de afaceri?

Pașii de urmat pentru obținerea unui credit pentru afaceri vor fi similari, indiferent de tipul de împrumut solicitat și de contextul asociat. Fie că este vorba de inițierea unei afaceri, de o investiție majoră sau de o simplă finanțare a fluxului de numerar, iată câteva sfaturi pentru a obține împrumutul rapid și în cele mai bune condiții posibile.

1) Dosarul

Orice solicitare de finanțare făcută către o organizație financiară, indiferent dacă este o bancă sau un broker de credite, necesită constituirea unui dosar de împrumut. Acest dosar va conține toate informațiile de care are nevoie creditorul pentru a se asigura că sumele implicate vor fi rambursate la timp. Prin urmare, trebuie făcut totul pentru a-ți liniști interlocutorul cu privire la capacitatea companiei de a-și onora datoriile.

Dacă este vorba despre credite pentru o firme noi, dosarul trebuie să cuprindă un plan de afaceri care trebuie să conțină toate informațiile despre afacerea respectivă. Constituirea unui plan de afaceri este o muncă pe termen lung, esențială pentru a obține sumele necesare lansării activității.

Dacă împrumutul de afaceri este solicitat în scopul finanțării achiziției unui activ corporal, cum ar fi noi echipamente sau necorporal sau cum ar fi achiziționarea unui brevet, este esențială și prezentarea unei facturi proforme sau a unei cotații care corespunde investiției planificate, cele mai recente bilanțuri și conturi de profit și pierdere, precum și un plan de finanțare detaliat. Acest ultim document reunește și rezumă toate nevoile și sursele de finanțare și face posibilă cartografierea utilizării diferitelor resurse ale companiei.

2) Interviul cu bancherul

Apoi, vine momentul adevărului: înarmat cu documentele descrise mai sus, antreprenorul va trebui să-și convingă interlocutorul să-i acorde finanțarea dorită și aceasta în condițiile cele mai avantajoase și în cel mai scurt timp posibil! Aceasta este o ocazie care trebuie pregătită cu cea mai mare grijă.

„Reglarea fină” a prezentării și a aspectului tău este esențială pentru a-ți crește șansele. Este esențial să ai grijă nu numai de aspectul fizic, ci și de limbajul corpului, precum și de tonul folosit în timpul interviului. Folosirea elementelor vizuale este, de asemenea, un adevărat plus pentru a-ți convinge interlocutorul. O prezentare de tip PowerPoint care reunește elementele cheie ale „cazului de apărat” este o modalitate simplă de a face impresie și de a ieși în evidență.

Reține că bancherul sau brokerul pe care îl vei avea în față întâlnește, zilnic, mulți oameni ca tine. Așa că, ar trebui să știi să ieși în evidență și să fii optimist pentru a-ți convinge interlocutorul nu numai de faptul că datoria contractată va fi rambursată în mod corespunzător, ci și că ar fi nerezonabil să nu îți acorde finanțarea ! Trebuie să demonstrezi că riscul pe care îl asumă instituția financiară este minim.

3) Obține împrumutul rapid

Odată ce toate aceste considerații tehnice au fost revizuite, să discutăm acum câteva sfaturi pentru obținerea unui împrumut de afaceri cât mai curând posibil:

Nu aștepta până în ultimul moment: acesta este unul dintre punctele cheie atunci când negociezi un împrumut. Așteptatul „cu spatele la zid“ (cu descoperit de cont, în întârziere cu plățile etc.) este extrem de dăunător pentru un manager. Este, întotdeauna, dificil să obții condiții favorabile, atunci când bancherul înțelege că clientul său este presat de împrejurări.

Fii realist: fii complet transparent cu privire la potențialele provocări prin care ar putea trece afacerea ta. Fii atent și arată că aceste probleme sunt temporare și vor fi ușor depășite.

Ai grijă de dosarul tău: atunci când faci dosarul de împrumut, asigură-te că incluzi toate documentele solicitate. Acest lucru poate părea anecdotic, dar, cea mai mică încălcare a acestui aspect va întârzia, considerabil, formalitățile privind împrumutul. Mai rău, încă, imaginea ta de profesionist va avea de suferit, determinând bancherul sau brokerul să se gândească de două ori înainte de a-ți acorda finanțare.

Adu în discuție și alte oferte concurențiale de finanțare: menționarea dorinței tale de a schimba instituția de credit care oferă servicii similare poate fi, uneori, suficientă pentru a accelera lucrurile. Dacă vorbești cu bancherul tău, poate fi, de asemenea, înțelept să te bazezi pe trecutul tău comun și să joci și cartea loialității pentru a obține condiții optime.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/tastatura-cheie-succesul-planul-621829/