Cum atragi parteneri de afaceri: 4 recomandări

Detalii

CategoriiEconomie
Taguriplanuri de afaceri
Ultima actualizareVineri 8 ianuarie 2021
Vizualizari540

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vrei să începi o nouă afacere și ai nevoie de colaboratori, de angajați dar, mai ales de parteneri de afaceri, alături de care să-ți asiguri succesul mult dorit. Ușor de zis, mai dificil de realizat, pentru că nu întotdeauna este la îndemână să găsești persoanele potrivite, care să fie capabile și disponibile să pornească alături de tine pe drumul anevoios al antreprenoriatului.

Află în continuare principalele recomandări care să te ajute să atragi parteneri de afaceri potriviți pentru activitatea ta.

1. Prezintă abilități și experiențe complementare pentru business
Ca să identifici să atragi și să convingi un om, un grup de oameni sau o companie să meargă la drum alături de tine în dezvoltarea unui business, trebuie să fii transparent în legătură cu propria persoană. Prezintă sincer, cu detalii relevante, ce abilități și experiențe consideri că sunt utile pentru o eventuală colaborare și solicită același lucru de la potențialii parteneri. În acest mod identificați împreună zonele complementare și puteți porni la drum cu șanse de reușită.

2. Realizează un plan de afaceri performant
O prezentare profesională care să cuprindă realizările tale și planul detaliat al noii afaceri îi va convinge pe cei interesați că merită să investească timp și bani în proiectele pe care le demarezi. Dacă nu te pricepi la redactarea planului de afaceri sau nu ești sigur că ai realizat cea mai bună prezentare, apelează la specialiști în economie, dar nu neglija nici aspectele legate de public speaking, pentru că va trebui să vorbești chiar tu despre business-ul respectiv, așa că este timpul să înveți cum să pui în valoare un plan de afaceri bun, vorbind despre el clar, convingător, persuasiv.

În afară de varianta online a planului de afaceri, realizează și o broșură printată, care să cuprindă toate graficele, imaginile și detaliile din prezentare. Apelează la o firmă specializată în tipărituri de înaltă calitate, de exemplu adhouse.ro, ca să te asiguri că produsul final este la înălțimea așteptărilor.

3. Participă la evenimente de business
O condiție esențială ca să cunoști și să atragi parteneri de afaceri este să participi la întâlniri de business, la târguri și conferințe din domeniul tău de activitate și din zonele economice adiacente, ca să-ți creezi un cerc de cunoștințe care poate să stea la baza realizării viitoarelor parteneriate. Înscrie-te în asociații profesionale și cluburi de oameni de afaceri, pentru că acestea organizează întâlniri periodice ale membrilor, unde poți să realizezi un networking util și să iei pulsul afacerilor chiar de la reprezentanții de vârf ai industriei.

4. Arată flexibilitate în legătură cu parteneriatul de afaceri
Atunci când începi un business nou este important să știi ce vrei, să fii ferm și să te menții tare pe poziții, dar, ca să atragi parteneri de afaceri trebuie să înveți să fii flexibil în dialogul cu ei. Nimănui nu-i place să primească condiții rigide, să asculte monologuri tăioase sau să răspundă la ultimatumuri. Nu este o abordare potrivită nici în relația cu angajații, furnizorii, cu atât mai grav este dacă te porți așa când vrei să atragi parteneri de afaceri.

Învață să fii diplomat și să prezinți avantajele și dezavantajele unei potențiale colaborări în termeni flexibili, care să lase interlocutorul să-și spună părerea și să aducă sugestii în legătură cu modalitatea în care urmează să se realizeze parteneriatul.

Tratează cu maximă seriozitate toate acțiunile pe care le întreprinzi atunci când vrei să atragi parteneri de afaceri și asigură-te că ești pregătit personal, profesional și antreprenorial pentru un astfel de proiect.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-jjmzr