Cum a influențat internetul sporturile

Detalii

CategoriiSport
Tagurisport, tehnologie
Ultima actualizareMiercuri 28 iulie 2021
Vizualizari88

Voteaza & Distribuie

Descriere

Oamenii joacă, practică, urmăresc și pariază pe sporturi de zeci de ani, dar în ultimii 30 de ani, universul acestora s-a schimbat mai mult ca niciodată. Și nu pentru că le abordăm într-un mod mult mai diferit sau pentru că a crescut și numărul participanților, ci pentru că internetul a revoluționat întreaga noastră relație cu sporturile. A deschis o serie de noi oportunități, de a urmări meciuri, de a verifica rezultatele, de a citi comentarii și a contribui cu altele, deschizându-se astfel portița accesibilității.

Pentru a ține pasul cu rezultatele sportive, era nevoie să deschizi radioul sau să stai în fața televizorului la o anumită oră și să aștepți o mulțime de rezultate irelevante pentru a le auzi într-un final pe cele care te interesau. În cazul în care le ratai, trebuia să aștepți următoarea difuzare sau să îți suni cunoștințele pentru a te informa. Acum poți obține rezultate online de îndată ce jocul s-a finalizat sau le poți urmări în flux, punct cu punct. Există o cantitate extraordinară de detalii disponibile și depinde de tine să decizi dacă îți dorești să le asimilezi. Urmărirea sporturilor online facilitează, de asemenea, urmărirea clasamentelor, programelor și transferurilor, astfel încât să poți rămâne la curent cu fiecare aspect legat de ceea ce te pasionează.

Internetul a extins, de asemenea, opțiunile pentru persoanele care doresc să joace sporturile minții online, permițându-le să facă acest lucru de oriunde, mai degrabă decât să trebuiască să viziteze o locație tradițională. Cazinourile online le permit fanilor să investigheze cu ușurință cotele dintr-o gamă largă de jocuri de cazinou și să facă mișcarea corectă. Creșterea comerțului online înseamnă, de asemenea, că obținerea câștigurilor a devenit mai simplă, cu o varietate mai mare de opțiuni de plată disponibile.

Posibilitățile de vizualizare au crescut în privința tuturor sporturilor. Nu mai este nevoie să te limitezi la jocurile și meciurile care sunt difuzate de anumite posturi de televiziune, uneori fiind vorba chiar de transmisiuni care nu sunt live; acum poți alege multe altele, datorită streaming-ului online și nu mai petreci astfel toată ziua încercând să eviți auzirea rezultatului. Chiar și atunci când mai multe evenimente se desfășoară simultan și sunt difuzate de aceeași rețea, poți găsi link-uri pentru a le vizualiza online, împărțind ecranul, astfel încât să poți viziona mai multe simultan.

Toate aceste noi modalități de conectare cu sporturile înseamnă și că acestea și-au extins acoperirea globală. Fusurile orare nu mai reprezintă o barieră în calea spectatorilor și, în multe locuri, este mult mai ușor să obții un telefon și o conexiune la internet decât un televizor. Acest lucru a atras atenția mondială a sporturilor limitate anterior la regiuni mici, ceva deosebit de vizibil atunci când vine vorba, de exemplu, de artele marțiale. Multe sporturi au devenit mai populare decât erau odată, iar acest lucru a dus la presiuni pentru ca unele evenimente și turnee majore să se desfășoare în diferite țări, astfel încât spectatorii să aibă șansa de a-i urmări în direct.

Internetul a venit în avantajul sporturilor minoritare, realizând o conexiune mai facilă cu fanii lor și oferindu-le o vizibilitate sporită în general. A facilitat concurenții să găsească sponsori, aducând bani noi în sport și ajutându-i să ridice standardele profesionale. Acest lucru a făcut ca sporturile precum voleiul pe plajă și patinajul să crească mai rapid.

Datorită internetului, poți găsi echipe locale și grupuri de suporteri online, facilitând implicarea directă. Apelând la cumpărăturile online, îți găsești echipamente la prețuri mult mai accesibile decât cele oferite de magazinele tradiționale. Când joci - chiar dacă sportul ales este un efort solo ca alergatul - poți utiliza tehnologia portabilă pentru a-ți monitoriza performanța și a o compara cu a altor persoane din întreaga lume, oferindu-ți șansa de a concura sau de a te bucura de o experiență sportivă socială, indiferent de unde ești.

Având în vedere că tehnologia și cultura internetului continuă să se dezvolte rapid, putem fi siguri că viitorul va vedea și mai multe schimbări și că, prin urmare, sporturile vor continua să se dezvolte în moduri noi.