Cu certificari ISO cresti satisfactia clientilor

Detalii

CategoriiEconomie
TaguriCertificare ISO
Ultima actualizareMarti 1 februarie 2022
Vizualizari474

Voteaza & Distribuie

Descriere

Managerul sau patronul unui restaurant este multumit pe deplin cand creste satisfactia clientilor prin serviciile complexe oferite. Detinerea unui restaurant nu reprezinta o afacere simpla, fiindca organizarea include multe etape, iar resursa umana de calitate si produsele excelente nu vor multumi clientii fara asigurarea ca sunt preparate si servite in conditii de maxima igiena si s-au utilizat cele mai sanatoase ingrediente.

Ca patron al unui restaurant, interesat cum sa sporeasca satisfactia clientilor viziunea de ansamblu a afacerii va avea in vedere:
- angajarea unui bucatar foarte priceput si responsabil care sa nu greseasca niciodata un preparat si sa multumeasca pe deplin clientul care a ales sa serveasca masa in acel loc
- ospatari prompti care servesc ireprosabil si sunt amabili cu clientii
- preparate proaspete, fara toxiinfectii alimentare in acel local
- portii generoase de mancare si preturi rezonabile
- igiena in sala de mese, la bucatarie, vasele, tacamurile si fetele de masa sa fie mereu perfect curate.

Certificareiso ofera solutii 100% eficiente cum sa cresti satisfactia clientilor cu investitii minime. Pentru antreprenorii din toate domeniile de activitate, solutia este simpla: solicitarea certificarilor iso, care pana pe 18 februarie, 2022 sunt la jumatate de pret.

Ce beneficii poate aduce o certificare iso sau mai multe certificari unui restaurant?

1. Clientii vor fi atrasi de aceste documente ale calitatii si restaurantul va intra in topul celor mai bune din oras. Fie ca este o certificare care atesta respectarea calitatii produselor alimentare si asigurarea sanatatii consumatorilor, fie ca este vorba de o certificare de protectie a mediului increderea celor din jur in unitatea respectiva va creste.

In mod cert ca posesorul unei astfel de certificari nu va arunca grasimea provenita de la pregatirea mancarii la voia intamplarii, ci va monta separatoare de grasime sub chiuveta. Patronul unui restaurant care detine certificare de mediu va fi apreciat de cei din jur pentru faptul ca nu degaja fum in atmosfera si nu raspandeste miros de mancare in vecinatatea sa. Intr-un mall, un restaurant se poate afla in vecinatatea unei case de moda renumite sau a unui brand de parfumuri si cosmetice. Mirosul de mancare nu trebuie sa intre in acele spatii comerciale.

2. Certificarile inlesnesc depunerea dosarului cu oferte pentru licitatii publice in vederea obtinerii unor proiecte/programe/lucrari in valoare de zeci de mii de euro sau de milioane de euro.

3. Prezenta certificarilor si expunerea lor la loc vizibil/pe site-ul unitatii atrage parteneri interni si externi puternici.

Si in cazul unei firme ce ofera servicii de deratizare, dezinfectie si dezinsectie prezenta certificarilor reprezinta o garantie a succesului. Solicitantii serviciilor vor dori garantia ca:
- se pastreaza confidentialitatea in legatura cu datele lor. Este posibil ca in anumite hoteluri sa fie plosnite si in acest caz se impune efectuarea dezinsectiei. Managerul si patronul nu doresc ca viitorii clienti sa afle aceste detalii despre activitatea unitatii de cazare
- se va lucra cu maxima responsabilitate, cu substante si tehnici menite sa elimine intrusii, dar care nu fac rau oamenilor
- recipientele in care s-au pregatit substantele sunt depozitate intr-un loc sigur ca mediul sa nu fie poluat.

Peste 2500 de companii au apelat la Certificareiso pentru a solicita certificari si au obtinut succesul in domeniul lor de activitate datorita acestor documente care reprezinta evaluari ale calitatii, ale securitatii, ale dezvoltarii.
In portofoliu pot fi descoperite nume mari ale unor companii care au solicitat certificari iso variate, fiindca au inteles ca in epoca moderna nu se poate fara aceste acte importante. Castigarea unei licitatii este posibila daca se pleaca de la un lucru simplu: existenta la dosar al unei astfel de certificari.

ISO 9001 reuseste sa indeplineasca o sarcina mareata: sa impuna standardele calitatii la nivel international. Se poate ajunge usor la concluzia ca ISO 90001 reprezinta un act de dreptate, fiindca nu era in regula ca in Germania ciocolata din tara X sa fie de o calitate, iar in Romania de o calitate inferioara, din moment ce produsele sunt la acelasi pret. Standardele calitatii sunt aplicabile si in cazul serviciilor, fiindca oamenii isi doresc servicii de cea mai buna calitate.

ISO 14001 garanteaza depunerea unor eforturi pentru reducerea poluarii. Toti antreprenorii trebuie sa faca acest lucru, fiindca mediul este al tuturor si generatiile viitoare il vor mosteni. Orice tip de activitate are impact asupra mediului. Detinerea unui parc auto si efectuarea de transport de persoane sau de marfuri polueaza masiv atmosfera. O covrigarie, o spalatorie auto trebuie sa investeasca in echipamente care reduc poluarea.

ISO 27001 reprezinta standardul international al confidentialitatii informatiei. Comertul online inseamna furnizarea adresei de livrare si efectuarea de plati online. Daca acestea nu se fac pe pagini securizate, oameni de buna credinta ar putea sa aiba de suferit enorm. Este la fel de important si ISO 45001 care asigura managemantul sanatatii la locul de munca. Oamenii care vin la serviciu trebuie sa fie protejati si sa se simta protejati de angajatori. Periodic se impun instructaje de protectie a muncii si de prevenire si combatere a incendiilor.

ISO 22000 sau sistemul de management al sigurantei alimentelor este foarte solicitat, fiindca toti clientii il cauta din priviri cand consuma sau cumpara alimente dintr-un anumit loc. Antreprenorii pot solicita consultanta reprezentantilor firmei Certificareiso in vederea alegerii certificarilor potrivite sau complementare, dar si privind etapele ce vor fi parcurse pentru obtinerea acestor documente valoroase.

O certificare iso se obtine usor. Mai intai se solicita oferta, apoi se pune la dispozitia specialistilor toate documentele necesare si in cel mai scurt timp se primesc certificarile si au loc imbunatatirile care se regasesc in certificare.