Conditii pentru incheierea unei polite RCA in Romania

Detalii

CategoriiSport
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1116

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru a putea incheia o polita de asigurare RCA urmatoarele conditii sunt obligatorii:


-autovehiculul sa fie inmatriculat / supus inmatricularii sau inregistrat in Romania


-asiguratul sa fie persoana inscrisa in documentele de identificare a autovehiculului / persoana pe numele careia urmeaza sa se inmatriculeze autovehiculul (este valabil si in cazul autovehiculelor achizitionate in leasing)


-prezentarea documentelor de identificare ale autovehiculului - certificat de inmatriculare/ carte de identitate / document care atesta dreptul de proprietate al persoanei care urmeaza sa inmatriculeze autovehiculul.


Asigurarea intra in vigoare din momentul in care a fost eliberata, contra unei prime de asigurare, pe o anumita perioada prestabilita, de catre o companie autorizata sa incheie RCA.


Asigurarea RCA fiind in momentul de fata singura asigurare obligatorie cu caracter general impusa de statul roman. Aceasta asigurare se incheie pentru toate autovehiculele inmatriculate sau supuse inmatricularii in Romania. Drept urmare, asiguratorii nu va pot refuza in momentul in care solicitati incheierea unei polite RCA.


Definitia RCA-ului stabileste exact pentru ce a fost facuta acest tip de asigurare, iar obligativitatea acesteia face ca pagubitul sa primeasca obligatoriu despagubiri pentru daunele suferite, indiferent de situatia materiala a celui vinovat.


Prin acestea se elimina situatiile neplacute in care te trezesti ca cineva iti loveste masina la semafor sau nu-ti acorda prioritate, iar, ulterior, nu are bani sa plateasca daunele. In acest fel, RCA este in interesul pagubitului, dar si in interesul celui care a produs paguba.


De retinut este faptul ca RCA este total diferita de asigurarea tip CASCO, asigurarea casco fiind o asigurare facultativa prin care persoana primeste despagubiri pentru daunele produse din vina ei, in cazul unui eventual furt sau a altor evenimente prevazute de clauzele contractuale.