Combaterea semnelor lasate de cosuri

Combaterea semnelor lasate de cosuri

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3839

Voteaza & Distribuie

Descriere

Oki, ai scapat de acnee, dar cum ramane cu semnele pe care aceasta le lasa in urma? Din fericire exista tratamente diverse pentru combaterea sau ameliorarea cicatricelor si semnelor provocate de acnee. Semnele pe care acneea le lasa „amintire" sunt in majoritatea cazurilor provocate chiar de mana noastra. Ideea e sa stim sa ne controlam! Stoarcandu-ne cosurile nu lasam doar urme si semne, ci provocam si extinderea lor! Asa ca mobilizeaza-te si cere sfatul unui medic dermatolog. Un tratament pentru combaterea acneei, facut la timp, te va ajuta cu siguranta. Cu cat vei avea mai putine cosuri, cu atat mai putine semne vei avea!

Metode pentru combaterea semnelor provocate de cosuri

1. Laser

Dat fiind faptul ca problema cicatrielor e din ce in ce mai intalnita, a crescut si la noi in tara numarul clinicilor dotate cu aparatura profesionala, ce combate acneea si inlatura semnele ei prin intermediul laserului. Un tratament realizat cu ajutorul unui laser special cu lumina infrarosu pulsatila (IPL) este ThermaScan. Laserul are capacitatea de a puncta selectiv zonele pielii care cauzeaza productia de colagen.

2. Peeling chimic

Peelingul chimic este o procedura ce consta in indepartarea unei parti din celulele din straturile dermei si epidermei. Exista doua scopuri pentru care este utila metoda: combaterea ridurilor si a cicatricilor superficiale si semnelor provocate de acnee. Procedura in sine se poate efectua cu diferite tipuri de solutii. In functie de acestea se diferentiaza peelingul superficial, mediu, in cazul cicatricilor superficiale sau adanc, ce trateaza cicatricile profunde.

3. Injectii intralezionale

O alta metoda pentru indepartarea neaspectuaselor cicatrici o reprezinta injectiile intralezionale cu corticosteroizi sau substante antiproliferative. Pentru tratarea nodulilor voluminosi inflamatori, se foloseste injectarea intralezionala cu corticosteroizi. Eficienta acesteia se datoreaza faptului ca favorizeaza resorbtia nodulilor. O alternativa pentru inlaturarea cicatricilor sunt si injectiile cu colagen. Deoarece efectul nu este permanent, dupa cateva luni e necesara reluarea procedurii.