Chibzuința - modul ideal de a obține prosperitate financiară

Detalii

CategoriiEconomie
Taguribani, investitii
Ultima actualizareMarti 23 octombrie 2018
Vizualizari1040

Voteaza & Distribuie

Descriere

Situația noastră financiară se raportează la propriile resurse sau suntem “forțați” de factorii externi să adoptăm un anumit comportament financiar? Depindem doar de noi atunci când este vorba despre aspectul financiar al existenței noastre sau ceilalți ne influențează? Competivitatea este o caracteristică a speciei umane, așa că nu este mirare faptul că mulți oameni acționează și reacționează pe baza stimulilor externi.

Iar acești stimuli sunt persoanele din mediul în care aceștia există; ceea ce înseamnă că dacă trendul zilei este accesarea de credite rapide ieftine (halpa pikavippi), cu siguranță că o să devii și tu interesat de a obține bani în condiții financiare accesibile. Însă, dacă îți dorești să beneficiezi de avantaje financiare pe termen îndelungat, învață să introduci în vocabularul tău termeni precum “chibzuință”, “echilibru” și “cumpătare”. Adaugă cuvântul “financiar” și o să ai ocazia de a intra în grupul select al persoanelor care se bucură de o existența optimă din punct de vedere al finanțelor.

De ce este indicat să manifești chibzuință financiară?

Banii sunt o resursă cu un nivel de volatilitate foarte ridicat, ceea ce înseamnă că, în lipsa unor surse de venit multiple și constante, va trebui să te raportezi la câștigul realizat lunar. Acesta are o valoare limitată, astfel că, în lipsa unui plan de cheltuieli poți ajunge în situația de a rămâne fără bani foarte rapid. Fiecare dintre noi avem un stil propriu de viață, rezultatul fiind că se conturează variate tipare de comportament financiar. Singurul element comun tuturor acestora, așa cum menționează www.heti24.fi, este posibilitatea de a ne adapta modul de cheltuire a banilor. Atingerea echilibrului financiar este posibilă în momentul în care reușim să înclinăm balanța în favoarea economiilor.

Chibzuința financiară înseamnă că o persoană își stabilește un tipar de consum, care îi permite să rămână cu o sumă de bani cât mai mare din venitul încasat în fiecare lună. Pentru a atinge acest nivel este necesar să identificăm în mod corect care ne sunt nevoile financiare reale și care sunt acele cheltuieli la care suntem “constrânși” ca urmare a faptului că ne aflăm într-o continuă competiție cu ceilalți. Un exemplu în acest sens este faptul că o persoană care merge la cumpărături și nu are coșul plin asemenea celorlalți trăiește o senzație puternică de frustrare atunci când privirile celor din jur sunt îndreptate către coșul acesteia.

A fi cumpătat din punct de vedere financiar echivalează cu a-ți păsa doar de nevoile tale și de a-ți face cumpărăturile în mod planificat. În plus, înseamnă să renunți la acele cheltuieli care nu îți sunt utile și să ai întotdeauna un plan bine stabilit cu felul în care îți vei consuma venitul lunar. Prosperitatea financiară o să vină ca o încununare a eforturilor tale de a face economii, de a-ți fixa niște obiective clare în ceea ce privește consumul și de a te raporta în mod exclusiv la părerea ta, nu la a celor din jurul tău. Chibzuința în modul în care vei reuși să-ți planifici latura financiară a vieții îți va oferi posibilitatea de a te bucura de o existență, cu adevărat, înțeleaptă din punct de vedere financiar!