Categorii | Divertisment |
---|---|
Taguri | Hobby |
Ultima actualizare | Marti 5 august 2014 |
Vizualizari | 3693 |
Cele cinci elemente ale pamantului
Practicienii Feng Shui sunt de parere ca cele cinci elemente ale pamantului sunt manifestari ale energiei chi. Energia Chi este sursa tuturor formelor de viata.
Cele cinci elemente ale pamantului guverneaza filosofia Feng Shui-ului si prin aplicarea acestora ne putem imbunatati mediul si stilul de viata.
Cele cinci elemente sunt:
* Apa
* Lemnul
* Focul
* Pamantul
* Metalul
Energia Chi exista in fiecare dintre aceste elemente si este impartita in proprietati yin (feminine) si yang (masculine). Scopul Feng Shui-ului este de a crea sau a restabili echilibrul intre aceste doua energii opuse. In multe cazuri, acest echilibru se obtine prin slabirea unui element care este prea puternic intr-o anumita zona, fie in interiorul sau in afara casei.
Cele cinci elemente (manifestari ale energiei chi) incearca in mod constant sa recreeze perfectiunea energiei chi inainte de manifestarea sa in lumea fizica, pe pamant. Acest lucru creeaza un ciclu care odata incheiat ii reface armonia. Aceasta echilibrare a energiei chi poate parea a fi o sarcina descurajatoare, dar odata ce ati inteles principiile Feng Shui-ului, puteti face modificari in casa dvs in jurul ei pentru intoarce chi-ul in forma sa perfecta.
Exista cinci cicluri ale manifestarii energiei chi odata ce aceasta intra in atmosfera terestra. Chi-ul este imediat transformat in apa care cade din cer sub forma de ploaie. Apa hraneste pamantul si viata noua apare sub dorma de plante (lemn). Lemnul, la randul sau se transforma in foc, pe care il intretine. Focul devine curand cenusa (pamant) si comprima in metal. Acest ciclu se repeta intr-un proces armonios si continuu.
Ciclul energiei chi cum se manifesta in intreaga lume, iar omenirea il deranjeaza si il intrerupe prin constructii si locuire. Chinezii au depistat aceasta intrerupere si au creat feng shui-ul ca pe un efort constient pentru a restabili acest echilibru. Practicienii Feng Shui incorporeaza simboluri si piese din cele cinci elemente intr-o stiinta complexa a pamantului si o filozofie a formei.
Maestrii Feng Shui au pazit arta sacra a echilibrarii energiei chi-ului dintr-un ordin direct al imparatilor, singurii autorizati sa o foloseasca. Se crede ca Feng Shui-ului era responsabil de enorma bogatie si putere pe care regalitatea chineza a acumulat-o si, mai important, cu faptul ca dinastiile au putut sa numere atat de mult multe generatii la conducerea tarii.
Pe langa ciclul principal de manifestare, energia chi mai are alte trei subcicluri, care sunt un rezultat direct al circuitului ei in natura.
* Ciclul creativ: prima manifestare a apei care cade pe pamant.
* Ciclul controlului: puterea distructiva a fiecarui element asupra celorlalte
* Ciclul slabirii: un element slabit va actiona in lant asupra celorlalte.
Fiecare element are o culoare atribuita deoarece este o reprezentare simbolica a lui. Acest lucru nu inseamna neaparat ca o culoare poate activa un element. Multi oameni cred ca daca introduc o culoare intr-o camera ea va activa un element. In Feng Shui-ul traditional, acest lucru nu este un principiu. Culoarea e folosita doar ca un simbol al elementului. Oamenii aleg sa poarte anumite culori atunci cand simt nevoia de a-si reaminti de puterea chi-ului atribuita simbolului.
* Lemn: verde
* Apa: albastru si negru
* Metal: auriu si argintiu
* Foc: rosu, portocaliu, roz, violet
* Pamant: galben si maro