Cele mai importante schimbări în lumea cripto

Cele mai importante schimbări în lumea cripto

Detalii

CategoriiEconomie
Taguritranzactii
Ultima actualizareMarti 10 mai 2022
Vizualizari128

Voteaza & Distribuie

Descriere

Lumea criptomonedelor a luat amploare anul trecut. Capitalizarea totală de piață a tuturor criptomonedelor depășește acum 1,6 trilioane de dolari. Și se estimează că există peste 300 de milioane de utilizatori cripto în întreaga lume. În acest nou raport, vom împărtăși cele mai mari tendințe din spațiul cripto care se întâmplă chiar acum (în 2022). Și cele care probabil vor continua până în 2025 și mai departe.

Majoritatea site-urilor de cazino online au trecut deja la metoda de plată cripto, ceea ce, după cum știm, arată deja o schimbare radicală nu doar în lumea cripto dar și în întreaga lume.

Adoptarea instituțională a ecosistemului cripto

Instituțiile financiare și marile corporații au privit în mod tradițional ecosistemul criptomonedei cu scepticism. Astăzi, multe instituții alocă activ capital în acest domeniu. Nicăieri acest lucru nu a devenit mai evident decât industria de gestionare a activelor. Până la sfârșitul anului 2020, 15 miliarde de dolari din active instituționale gestionate au fost alocate clasei de active cripto. După ani de strângere a mâinilor, fondurile la scară largă merg all-in cu cripto. Acest lucru este comparat cu puțin peste 2 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2019 (o creștere de 5 ori).

În plus, Grayscale Bitcoin Trust (singura modalitate pentru multe instituții de a obține expunere la bitcoin) a înregistrat o creștere a activelor cu 900% în 2020. Grayscale Bitcoin Trust a înregistrat o creștere a interesului de căutare cu 200% în ultimii cinci ani. Deși această sumă este încă arahide în comparație cu industria generală de gestionare a activelor, claritatea viitoare a reglementărilor ar putea ajuta la creșterea acestui număr.

Până atunci, companii precum MassMutual ajută la ușurarea tranziției. Asigurătorul în vârstă de 169 de ani a investit 100 de milioane de dolari în bitcoin în 2020. MassMutual a făcut titluri de știri punând 100 de milioane de dolari din fondurile lor în BTC. În plus, Square și MicroStrategy au șocat oarecum lumea afacerilor prin plasarea unor părți din rezervele lor de numerar în bitcoin. Un motiv major pentru această schimbare? Marii gardieni financiari facilitează pentru consumatori tranzacțiile în criptomonede.

Paypal și filiala sa Venmo au activat ambele tranzacționarea cripto pe platformele lor anul trecut. Datele PayPal au arătat că utilizatorii care au cumpărat criptomonede în aplicația Paypal s-au conectat de două ori mai mult decât înainte ca Paypal să permită astfel de tranzacții. În plus, Chicago Mercantile Exchange (CME) a introdus contracte viitoare Micro Ether în decembrie 2021. Coindesk a remarcat, de asemenea, că numărul de „balene bitcoin” (adrese care dețin peste 1.000 de bitcoin) a crescut rapid de la sfârșitul anului 2020. Căutările pentru termenul „balene bitcoin” sunt în creștere (cu 3.100% în cinci ani).

DeFi oferă mai multe cazuri de utilizare

Aproape nimic nu a atras mai multă atenție în comunitatea cripto anul trecut decât apariția aplicațiilor DeFi (Decentralized Finance). Interesul de căutare pentru „Finanțe descentralizate” a crescut cu 5.600% din 2017. Conceptul implică practic tranzacții financiare tradiționale care au loc pe blockchain. Aceste tranzacții sunt de obicei activate prin utilizarea contractelor inteligente. Și, spre deosebire de plățile sau transferurile tradiționale, ele evită cu totul nevoia de intermediari financiari.

Tranzacțiile DeFi variază de obicei de la împrumuturi tradiționale până la crearea de instrumente derivate. Și creșterea în spațiul DeFi este abia la început. DeFi Pulse raportează că valoarea totală blocată (TVL) – o măsură a valorii totale a criptomonedelor care sunt angajate într-un contract inteligent DeFi – a crescut de la 2 miliarde de dolari la 15 miliarde de dolari în 2020. Iar 2021 a adus o creștere fără precedent. De la începutul anului trecut, TVL sa dublat cu peste 100 de miliarde de dolari. Una dintre cele mai populare aplicații recente DeFi a fost cultivarea randamentului.

Yield farming implică împrumutul de cripto active către alte platforme în schimbul dobânzii sau al unor noi criptomonede. Căutările pentru „agricultura de randament” au crescut cu 942% în ultimii cinci ani. La suprafață, cultivarea randamentului este foarte asemănătoare cu banca digitală. Utilizatorii își depozitează activele cripto într-un grup de fonduri și primesc dobândă pentru aceste active. În multe cazuri, deponentul miză o nouă platformă cripto. Și va primi un nou activ cripto în schimbul lichidității pe care o oferă. În mediul nostru cu dobândă scăzută, platformele de cultivare a randamentului au primit o atenție notabilă din cauza ratelor mai mari pe care le pot oferi deponenților.

Compound este probabil cea mai mare platformă DeFi pentru agricultură cu randament. Compound este un protocol de top al ratei dobânzii. Permite utilizatorilor să depună criptomonede într-un pool, primind în schimb un token răscumpărabil care reprezintă o miză în acel pool. Compound acționează, practic, ca o casă de compensare centrală pentru împrumuturile bazate pe cripto. Suma totală furnizată pe platformă este în prezent de peste 10 miliarde USD. Iar suma totală împrumutată este de aproximativ 4 miliarde de dolari. În plus, platforme precum Crypto.com îmbină lumea serviciilor financiare tradiționale și DeFi.

Căutările pentru „Crypto.com” au crescut cu 6.400% în ultimii cinci ani. Platforma permite utilizatorilor să plaseze criptomonede într-un portofel digital, să schimbe criptomonede, să producă randament și să plătească fără probleme cu carduri de credit precum Visa folosind criptomonede pe care utilizatorii le au în portofel. De asemenea, schimburile descentralizate (DEX) s-au dovedit populare în ultimul an.

Sursa foro: nationalseniors.com.au