Ce spun unghiile despre personalitatea noastra?

Ce spun unghiile despre personalitatea noastra?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4577

Voteaza & Distribuie

Descriere

ce_spun_unghiile_despre_noiCifrele 3,8; 4 si 186 va duce cu gandul spre niste recorduri olimpice? Ei bine, aflati ca sunt doar cateva informatii legate de unghii. Care sunt acestea?


Unghiile noastre cresc cu aproximativ 3,8cm pe an, iarna mai putin decat vara. Cifra 4 se refera la cresterea completa a unghiilor, de la radacina si pana la dimensiunea normala, care dureaza 4 luni. Daca facem un calcul rapid estimam ca pana la varsta de 70 de ani o persoana isi reinnnoieste unghiile de aproape 186 de ori.


Despre culori se cunosc semnificatiile, despre ce spune culoarea ochilor despre noi nu mai e un mister, insa despre ce spun unghiile despre noi banuiti?


In functie de culoare, forma si dimensiuni, unghiile sunt niste indicatori de caracter. Spre exemplu, se spune despre cei cu unghiile ingalbenite sau vinete ca sunt persoane melancolice din fire.


In ceea ce priveste forma unghiilor, exista caractere diferite ale oamenilor. Unghiile inguste sunt buni indicatori pentru persoanele ambitioase, cu temperament certaret. Despre persoanele cu unghii late se spune ca timiditatea este trasatura definitorie, pe cand persoanele cu unghii rotunde sunt caracterizate de o sete profunda de cunoastere, fiind adeptii unor conceptii liberale.


Si dimensiunea unghiilor indica un anumit temperament. Unghiile mici sunt metode bune de recunoastere a persoanelor cu un IQ scazut, caracterizate de incapatanare si ingamfare. Iar cele cu pete albe tradeaza o fire colerica.


In ciuda faptului ca unghiile scurte sunt expuse multor afectiuni, cum ar fi exfolierea sau incarnarea, si provoaca dureri, acestea sugereaza inclinatia spre o viata de lux. Unghiile patate simbolizeaza ghinionul, nesansa, insuccesul, pe cand cele invinetite reflecta predispunerea posesorilor la infirmitati fizice si la persecutii.


Oricare ar fi forma, dimensiunea, culoarea sau tipul de manichiura ales in functie de tendintele modei, ingrijirea unghiilor va fi mereu o prioritate iar aspectul lor ne va defini personalitatea.


Se poate vorbi astfel de o lume a unghiilor, o lume in care arta, grija, precizia si tehnica se intersecteaza, formand un tot unitar dpdv estetic.