Ce filme vizioneaza barbatii?

Ce filme vizioneaza barbatii?

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5149

Voteaza & Distribuie

Descriere

Este deja o certitudine faptul ca filmele pe care le vizioneaza barbatii nu prea corespund cu cele pe care le vizioneaza femeile. Asta pentru ca asteptarile pe care cele doua sexe le au de la filme sunt diferite, la fel si genurile si subiectele pe care le prefera. Daca femeile vor opta mai degraba pentru peliculele ce abordeaza latura emotionala, psihologica, in general cele care le permit sa rezoneze cu subiectul si sa se identifice cu personajele, barbatii vor cauta filmele in care predomina actiunea, aventura, umorul, chiar si SF-urile sau thriller-ele.
Barbatii vizioneaza alte filme decat femeile


Barbatii vizioneaza alte filme decat femeile
O teorie destul de plauzibila a fost lansata de catre autorii studiilor de gen, cand vine vorba de preferintele barbatilor intr-ale filmelor. Teoria facea legatura intre placerile cinematografice ale acestora si sexualitatea lor. Astfel, barbatii vor prefera filmele dominate de actiune, cu un punct culminant intens si un deznodamant eliberator, care restabileste ordinea lucrurilor.


Ce filme vizioneaza barbatii?

In concordanta cu aceste criterii, barbatii aleg sa vizioneze, in mod inconstient, anumite genuri de filme. Despre ce filme vorbim?


Seria James Bond

James Bond este deja un clasic printre preferintele barbatilor. Din 1962 incoace, seria filmelor cu celebrul agent Bond a alimentat pofta barbatilor de actiune, urmariri periculoase si, bineinteles, femei superbe.
James Bond


James Bond
Inception

Filmul lui Christopher Nolan pluseaza atat la capitolul suspans, actiune si mister, cat si la distributia excelenta. Leonardo DiCaprio, oscarizata Marion Cotillard si apreciatul Ken Watanabe s-au reunit intr-un film in care tehnologia Sci-Fi, aventura si incertitudinea alcatuiesc reteta unui film atractiv.Star Wars

Star Wars este, probabil, cel mai iubit SF din istoria cinematografiei. Considerat un deschizator de drumuri din punct de vedere al efectelor speciale, al subiectelor si al motivelor prezente in film, Star Wars a fost construit in asa fel incat sa prinda la public. De la numele exotice ale personajelor, pana la replicile intrate in istorie precum "May the force be with you", Razboiul Stelelor a fost si se va afla mereu printre filmele la care barbatii se uita cu mare placere.
Razboiul Stelelor


Razboiul Stelelor
Fight Club
Filmul cult al lui David Fincher nu numai ca se incadreaza in standardele barbatilor, dar putem plusa si afirma ca li se si adreseaza. Fight Club sau "Elogiul masculinitatii", cum a mai fost denumit, impune in aparenta mesajul dovedirii masculinitatii prin bataie, violenta fiind, de fapt, o metafora pentru un conflict la scara mai mare.


Fight Club


Fight Club
Wild Things
Denise Richards, Neve Campbell si misterul creat in jurul lor reprezinta motivul pentru care barbatii vizioneaza Wild Things. Dupa ce subiectul plimba spectatorii printre conspiratii, planuri tesute perfect si femei frumoase, finalul ofera deconspirarea adevarului, atata de asteptata dupa un asemenea suspans.

Ocean's Eleven
Cu Ocean's Eleven, totul este simplu: o multitudine de actori renumiti de la Hollywood, un triplu jaf spectaculos bine pus la punct, replici istete si cu umor pe ici, pe colo.


Ocean's Eleven


Ocean's Eleven
Pulp Fiction
Quentin Tarantino are un stil unic de a face filme. Pulp Fiction ii aduna laolalta pe John Travolta, Samuel L. Jackson, Tim Roth, Bruce Willis si Uma Thurman intr-unul dintre cele mai bune thriller-e dintotdeauna. Desi subiectul este usor de parcurs iar replicile sunt spumoase, Tarantino alege sa nu faca un film facil, ci unul care sa tina treaza atentia celor care-l urmaresc. Pelicula nu este redata in ordine cronologica, astfel ca barbatii care il vizioneaza trebuie sa acorde o atentie speciala filmului pentru a nu rata dedesubturile.

Fast and Furious
Cliseu sau nu, barbatii iubesc masinile, prin urmare si filmele cu si despre masini. Fast and Furious are exact ce trebuie pentru a deveni un film preferat de barbati: bolizi puternici, multa actiune, femeie frumoase si insasi prezenta lui Vin Diesel.


Fast and Furious


Fast and Furious
The Last Samurai
The Last Samurai are la baza un motiv des intalnit printre filmele de la Hollywood si nu numai, si anume barbatul strain, outsider-ul care reuseste sa castige increderea unui grup sau unei societati, devenind chiar lider. Filmul reprezinta o calatorie fascinanta in lumea samurailor, in cultura acestora si in modul lor de viata si aduce in lumina respectul pentru traditiile acestora si virtuti precum curajul, onoarea si prietenia.

Transporter
Actiune bruta, din nou o masina, si nu una oarecare, ci un BMW si o idila amoroasa draguta. Barbatii se uita la Transporter tocmai din aceste motive, dar si pentru ca primesc din plin adrenalina, efecte speciale, scene amuzante, suspans si tensiune sexuala. Cate putin din toate, dar pe gustul barbatilor.