Pulp Fiction

Pulp Fiction

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriQuentin Tarantino, Roger Avary, Samuel L. Jackson, Tim Roth, Uma Thurman
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1217

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Pulp Fiction
An: 1994
Durata: 154 minute
Regia: Quentin Tarantino
Scris de: Quentin Tarantino, Roger Avary
Actori: John Travolta, Uma Thurman, Samuel L. Jackson, Tim Roth
Gen: Crima, Drama, Thriller

Pulp Fiction este un film american care a fost regizat in anul 1994 de cunoscutul regizor Quentin Tarantino. Scenariul a fost scris de el, impreuna cu Roger Avary.

Datorita unor scene pline de umor si violenta, un dialog destul de bombastic si spumos, filmul si-a castigat un renume. Si nu numai, fiind nominalizat pentru sapte premii Oscar.

Foarte multi spectatori, dar si critici, au considerat ca acest film ar fi o comedie neagra. Pulp Fiction este de asemenea, drept principala sursa de inspiratie pentru multe filme care au urmat si au preluat din elementele caracteristice acestui stil de filme.

Filmul capodopera realizat de Tarantino  e structurat in patru povestiri violente in care se observa ispravile unor ucigasi platiti.

Povestile tratete intr-un stil nonlinear ne prezinta niste mafioti marunti, fire incalcite, criminali neimportanti si o valiza misterioasa. Filmul isi dedica o perioada destul de lunga conversatiilor si monologurilor de unde se pot observa viziunile personajelor asupra vietii. Lui Tarantino ii este specific sa-si prezinte filmele prin unghiul unor povesti deloc cronologice.