Fight club - Sala de lupte

Fight club - Sala de lupte

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriChuck Palahniuk, Jim Uhls
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1123

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Fight Club
An: 1999
Durata: 139 minute
Regia: David Fincher
Scris de: Chuck Palahniuk, Jim Uhls
Actori: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter
Gen: Drama, Mister, Thriller

Fight Club este un film-cult american, adaptat dupa romanul omonim al scriitorului Chuck Palahniuk. Edward Norton interpreteaza rolul unui tanar insomniac, exponentul cetateanului universal, nemultumit de slujba sa administrativa de birou.

Tanarul sufera de insomnie si decide sa se alature unui grup de sprijin pentru a intra in contact cu problemele si suferintele mult mai intense ale altora. Alege grupul de sprijin pentru cei bolnavi de cancer testicular, pretextand a fi victima a acestei boli necrutatoare, unde gaseste in mod surprinzator alinare pentru afectiunea de care sufera. La una dintre intalniri o cunoaste pe Marla Singer (Helena Bonham Carter), o alte impostoare care participa la sedintele grupului de sprijin pentru cu totul alte probleme. Deranjat de prezenta ei acolo, incearca sa negocieze plecarea ei, rugand-o sa se mute la alt grup.

In timpul unui zbor inapoi spre acasa il cunoaste pe Tyler Durden (Brad Pitt) si formeaza impreuna un club ai carui membri se elibereaza de tensiuni prin lupta. Noua forma de terapie are un succes incredibil, astfel ca, in scurt timp, incep sa apara cluburi de lupta in fiecare oras.