Ce trebuie să studiezi pentru a deveni polițist?

Detalii

CategoriiJustitie
TaguriRomania
Ultima actualizareMiercuri 20 ianuarie 2021
Vizualizari1098

Voteaza & Distribuie

Descriere

Concurența de la Academia de Poliție este acerbă în fiecare an, dar există avantaje: odată admis, primești cazare, masă și instruire gratuit, iar după absolvirea academiei vei avea un loc de munca asigurat.

În principal, pentru a deveni polițist, trebuie să:
  • ai o condiție fizică foarte bună;
  • să cunoști o limbă străină;
  • să cunoști bine limba română.

Cu toate acestea, pregătirea pentru examene nu este nici pe departe floare la ureche. Cumpără pachetul de pregătire pentru Academia de Poliție și vei avea la îndemână cel mai bun instrument de pregătire. Tot ce trebuie să faci mai departe este să studiezi conștiincios până la examenul de admitere. În plus, pregătirea pentru admitere îți va folosi și mai târziu, pentru că cele mai multe departamente de poliție solicită o pregătire bună și foarte bună, pentru a fi pregătit pentru etica și rigorile de a fi polițist. Așadar trebuie să te pregătești foarte bine dacă vrei să treci de examenul de la Academia de Poliție. Iată testele pentru care ar trebui să fii bine pregătit (nu toate departamentele solicită toate textele, trebuie să te informezi de pe site-ul instituției):

  • Testul abilităților de bază: este vorba în principal de teste care evaluează abilitățile de raționament cognitiv, citire și rezolvarea unor exerciții. Te vei familiariza destul de repede cu acest tip de teste dacă vei analiza întrebările și materialele de testare care vor fi puse la dispoziția candidaților.
  • Evaluarea aptitudinilor fizice: este un test care stabilește starea fizică a candidaților. Cuprinde în general sit-up-uri, push-up-uri, sprinturi, alergări pe distanțe lungi.
  • Examen medical: chiar dacă examinarea medicală are loc după proba sportivă tot este importantă, pentru că un medic evaluează dacă ești suficient de sănătos pentru a urma Academia de Poliție.
  • Testul poligraf: rolul lui este acela de a se evalua gradul de onestitate al candidatului.
  • Examinare psihologică: nici aceasta nu este necesară pentru toate departamentele. În principal, această evaluare trebuie să scoată în evidență dacă ești apt pentru antrenamentul din timpul instruirii.
  • Testarea la limba română.
  • Testarea la limba străină.

Este bine să-ți pui întrebarea de ce este nevoie să cunoști limba română, în calitate de polițist.

  • În principal pentru că vei încheia acte oficiale, procese verbale, documente care vor juca rol probator în justiție, alte documente. Este esențial ca acestea să fie scrise corect din punct de vedere gramatical.
  • Pentru că va fi nevoie să comunici bine cu cei din jur, oameni care au diverse pregătiri. Dacă vei cunoaște limba română vei putea comunica foarte ușor cu orice categorie de persoană.
  • Limba română este esențială oricărei profesii desfășurate pe teritoriul României. Atunci când vorbești, greșelile sunt mai greu de remarcat, dar în scris acestea se evidențiază foarte repede.
  • Pentru că societatea ne obligă să scriem tot mai mult, iar profesia de polițist nu constituie o excepție.
  • Pentru că, în mod normal, limba română se învață în școală, în cursul gimnaziului. Pe parcursul liceului se uită însă foarte multe detalii și tocmai de aceea este important să existe provocări, precum un examen de admitere, care să ne dea oportunitatea de a relua învățarea. De data aceasta este mai simplu să învățăm pentru că noțiunile nu sunt noi, tot ce trebuie să facem este să le recapitulăm și să punem accent pe ceea ce nu cunoaștem deja foarte bine.

Odată intrat la Academia de Poliție, vei avea parte de o pregătire specializată în domenii precum: arme de foc, tactică defensivă, noțiuni de drept și juridice, scrierea raportului, acordarea primului ajutor, ancheta penală și ancheta la locul faptei. Instrucția nu se termină nici după absolvirea Academiei de Poliție, dar la acel moment se trece deja la un alt nivel, de profesionist.

Sursa foto: shutterstock.com