Ce abilități trebuie să dețină un specialist payroll?

Ce abilități trebuie să dețină un specialist payroll?

Detalii

CategoriiEconomie
Tagurijob
Ultima actualizareLuni 8 martie 2021
Vizualizari385

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te-ai gândit vreodată că ai vrea să lucrezi într-un departament de payroll? Află care sunt cele mai importante abilități pe care un astfel de specialist trebuie să le dețină. Cei mai mulți dintre managerii de companii, înțeleg importanța pe care departamentul de payroll îl are în definirea succesului organizației.

Totuși, de foarte multe ori găsirea candidatului ideal care să ocupe funcția de specialist payroll solicită foarte mult responsabilii HR. Acest lucru se datorează faptului că un specialist al departamentului de salarizarea trebuie să facă față multor cerințe. Printre responsabilitățile de bază ale acestuia se numără: gestionarea informațiilor necesare proceselor de payroll, cunoștințe medii/avansate într-un program calcul salarii, gestionarea riscurilor și a angajaților nemulțumiți.

Astfel, ajungem la întrebarea ce abilități ar trebui să dețină un specialist payroll?

Abilități tehnice pentru un Speacialist Payroll

Un aspect foarte important când vine vorba despre abilitățile unui specialist în salarizare sunt abilitățile tehnice, mai exact cunoștințele în gestionarea unui soft payroll. Acest lucru se datorează faptului că mai ales odată cu venirea pandemiei, cele mai multe organizații și-au digitalizat aspectele de salarizare și au introdus diverse programe de calcul salarii. Astfel, deși foarte multe procese de rutină s-au digitalizat și timpul petrecut pe o activitate s-a redus chiar la jumătate, este nevoie ca specialistul payroll să știe să lucreze în programul respectiv pentru o eficientizare reală.

Meticulozitate și atenție la detalii

Pe lângă abilitățile tehnice, un Payroll Specialist trebuie să posede și o foarte mare atenție la detalii. Având în vedere că acesta lucrează cu date importante pentru companie, iar erorile pot apărea foarte des, specialiștii în salarizare trebuie să fie extrem de meticuloși atunci când introduc date și fac calcule. Așa că, dacă ești în căutarea unei persoane pe o astfel de funcție, oferă-i un test de aptitudini care să demonstreze grija la detalii.

Curiozitate pentru a prospecta piața și a fi la curent cu noutățile legislative

Schimbările legislative sunt extrem de importante pentru orice companie. Dacă o schimbare legislativă nu a fost actualizată la timp poate costa foarte scump firma în care lucrezi. Astfel, este important ca un specialist payroll să fie la curent cu noutățile legislative. Un aspect pozitiv al digitalizării îl reprezintă faptul că de cele mai multe ori noile programe calcul salarii oferă și note informative despre schimbările legislative. Totuși, e bine să ai în echipa ta o persoană care e mereu la curent cu legislația în vigoare.

Ești interesat de un program calcul salarii care să le ușureze munca specialiștilor payroll din echipa ta?

dp-Payroll este un soft de salarizare cu 19 funcționalități diferite, care vine în întâmpinarea nevoilor echipei tale de specialiști. Firma producătoare, UCMS by AROBS, se bucură de o experiență de 25 de ani pe piața soft-urilor de salarizare și se mândrește cu actualizările legislative făcute în timp real. Dacă ești interesat, ia legătură cu echipa de specialiști UCMS by AROBS și află mai multe detalii despre soluția dp-Payroll. Telefon: 0720534424 și Email: office@ucms.ro.