Povești pentru copii care îi ajută să fie descurcăreți în viață

Detalii

CategoriiRegional
TaguriCarti, copii, povesti
Ultima actualizareLuni 18 iulie 2022
Vizualizari332

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pasiunea pentru lectură se aprinde de la vârste fragede, de aceea specialiștii în parenting recomandă părinților să le citească cărți de povești pentru copii celor mici. Subiectele potrivite îi ajută să își dezvolte imaginația, să fie mai descurcăreți în viață și să devină adulți de succes. Pentru a-l curaja pe micuțul tău să prindă mai multă încredere în el și să fie ambițios, citește-i povești în care personajele găsesc soluții la orice obstacol. Dacă nu știi exact ce cărți să adaugi pe lista de cumpărături, îți prezentăm în continuare un scurt ghid cu povești pentru copii din care prichindelul tău va avea multe de învățat.

Cărți de povești pentru copii: recomandări utile oricărui părinte Indiferent că alegi povești care au în centrul atenției zâne, animale ori copii, micuțul tău se va simți inspirat de curajul și istețimea personajelor în fiecare zi.

1. Aron și Ian cu susu-n jos – autor: Dave Eggers

„Aron și Ian cu susu-n jos" este o carte de povești pentru copii așa cum nu s-a mai pomenit până acum. Personajele s-au trezit bulversate la marginea cărții, tocmai când se pregăteau să își facă debutul, așa că au nevoie de cititori curajoși care să le dea o mână de ajutor. Ian face pe curajosul, deși are rău de înălțime, Aron a pregătit un plan, dar și micuțul tău va avea contribuția lui în acțiune. Va trebui să îi ajute pe cei doi să aterizeze în picioare și să se prezinte civilizat.

2. Vrăjitorul din Oz – autor: Frank Braum

„Vrăjitorul din Oz" se află pe lista celor mai cunoscute povești pentru copii din întreaga lume. Dacă te-a cucerit și pe tine în copilărie, atunci cu siguranță trebuie să o mai parcurgi o dată și cu năzdrăvanul tău. O fetiță pe nume Dorothy, împreună cu câinele ei Toto, este luată pe sus de o tornadă, cu tot cu casă, tocmai pe tărâmul lui Oz. Aici cunoaște o mulțime de personaje fantastice și trece prin nenumărate provocări. Însă, cu ajutorul noilor tovarăși de drum (Sperie-Ciori, Omul de Tinichea și Leul cel Laș) reușește să le depășească. Obiectivul lor este să ajungă la Cetatea de Smarald și să-l cunoască pe Marele Vrăjitor Oz. Vor reuși oare să se întoarcă acasă Dorothy și cățelușul ei?

3. O, în ce locuri minunate o s-ajungi! - autor: Dr. Seuss

Așază-te comod împreună cu micuțul tău și pregătește-te de o nouă aventură care îl va inspira să devină mai curajos. Vă așteaptă un drum greu cu munți înalți și văi adânci, cu piedici și necazuri nenumărate. Dar cu toate acestea, copilul tău va descoperi o lume plină de lucruri extraordinare. Noua carte marca Dr. Seuss vine cu o îndrumare atât pentru copii, cât și pentru părinți - „Oriunde-o să zbori, o să fii cel mai bun dintre toți./ Oriunde-o s-ajungi, o să fii primul – că poți."


4. Aventurile lui Paddington. Ziua iubirii – autori: Michael Bond Hannah George

Dacă micuțul tău este fanul simpaticului ursuleț Paddington, cu siguranță trebuie să treci pe lista de povești pentru copii și noile aventuri ale lui. Este Ziua iubirii și Paddington a pregătit entuziasmat felicitări pentru toți prietenii lui. Din păcate, toate planurile îi sunt date peste cap în momentul în care o rafală de vânt își face simțită prezența. Micuțul tău trebuie să învețe de mic că necazurile vin cu lecții prețioase de viață și că ne întăresc caracterul. Așadar, parcurgeți împreună noile aventuri ale lui Paddington și vedeți cum va învăța personajul totul despre iubire.

5. Bondărel și curajul – autor: Britta Sabbag

Orice dorință poate deveni realitate dacă ești perseverent și lupți pentru îndeplinirea ei. Acestea sunt cuvintele de care copilul tău are nevoie de fiecare dată când își pierde încrederea în el. Tu și micuțul tău veți fi spectatori în primul rând la marele spectacol de pe câmpie la care vor lua parte toate insectele. Fiecare își va etala talentul său cu această ocazie și se fac pregătiri intense.

Fina Puricel exersează piruetele, Clubul licuricilor repeta de zor iluminatul, gărgărițele Mario, Max, Marta, Marilena și gemenii Măria și Mihăiță lucrează cu toții, conștiincios, turnul de gărgărițe. Bondărel, îmbrăcat cu mantia lui de Superbondar, exersează alaturi de Omiduța ultimul zbor acrobatic înainte de începerea spectacolului. Dar se pare că vremea este împotriva lor. Vor reuși oare să facă tot ce și-au propus? „Indiferent ce va fi, tu să crezi în tine!”, așa cum îi spune cu blândețe bunica Bondărescu nepotului curajos.

6. Prințesa și perla. Poveste africană de Daniela Ulieriu

"Prințesa și perla. Poveste africană" este una dintre cele mai frumoase cărți cu povești pentru copii care pune curajul și perseverența în plan central. În adâncul Africii și în inima junglei, în regatul Bamileke, trăiește o prințesă cu pasiuni neobișnuite: îi plac matematica și scrierile vechi, vorbește în versuri și participă pe furiș la lecțiile de box ale fraților săi. În timp ce surorile mai mari învaţă bunele maniere, să cânte, să danseze și să brodeze, frații învaţă să lupte, pregătindu-se să conducă regatul. Micuţa Ly este cea mai mică dintre cei 11 copii ai suveranului Yeke.

Toată viața i se dă peste cap când îngrozitoarea vrăjitoare N'ka fura perla Africii, talismanul regatului. Acum începe adevărata aventură a prințesei Ly, care este aleasă de Lumină să înfrunte furia vrăjitoarei și să recupereze perla. Iar mica prințesă va trece cu umor, curaj și inteligență de probe pe care cu greu le-ar fi trecut voinici încercați. Perle magice, crabi fosforescenți, hipopotami amabili, crocodili surzi, șerpi depresivi, pantere fioroase și elefanți puternici, toate i se alătură prințesei Ly în încercarea ei de a salva Africa de furia vrăjitoarei Nka.

7. Serion Pantalon în Țara Amintirilor – autor - Olimpia Melinte

"Serion Pantalon în Țara Amintirilor" îmbină mai multe gânduri și frici cu care se confruntă cei mici: prima zi de școală, conflictul dintre generații și pierderea unei persoane dragi. Cartea vine în sprijinul celor mici și îi ajută să înțeleagă astfel de evenimente din viața lor și cum să facă să treacă mai ușor peste ele. Cartea îi poartă pe copii pe un drum al emoțiilor, al temerilor, al înțelegerii și al iubirii, oferind un exemplu puternic de urmat.

Sursa foto: unsplash.com