Cauţi o carte interesantă de citit? Romanul “1984” de George Orwel este pentru tine!

Detalii

CategoriiCultura
TaguriBucuresti, Carti
Ultima actualizareJoi 4 noiembrie 2021
Vizualizari642

Voteaza & Distribuie

Descriere

Lumea pare a fi mereu în mişcare, cu un parcurs greu de anticipat. Cu toate astea, există autori care au reuşit să transpună în cărţile lor un mâine îndepărtat, exact aşa cum se putea constata peste ani că va fi. Astfel de cărţi atrag cititori din toate părţile lumii, prin conţinutul previzionar pe care îl oferă.

Pe rafturile Printre Cărţi, anticariat din Bucureşti, au fost aşezateromane, către care cititorii se îndreaptă cu mare interes. “1984”, cartea lui George Orwell (pseudonimul lui Eric Arthur Blair) este un roman scris în anul 1948 şi tipărit în 1949, un roman ce poate fi considerat previzionar.

Romanul lui Orwell este reprezentativ pentru stilul modernist din Anglia, care captivează orice cititor, indiferent dacă este sau nu pasionat de lectură. Opera este scrisă într-omanieră prin care dă impresia cititorilor că lumea prezentată este reală, mulţi considerând că Orwell a preconizat apariţia tehnologiei pe care multe persoane o utilizează în ziua de astăzi.

Romanul 1984 pare a fi preferatde cititorii pasionati de teorii ale conspiraţiei

În ciuda faptului că este un roman politic, numeroase episoade care pot fi descrise înfiorătoare îi pot determina pe cititori să se îndoiască de realitatea în care se află în afară cărţii. “1984” este un roman care poate fi parcurs de către oricine, în special de persoanele care sunt pasionate de teoriile conspiraţiei.

Orwell aduce în atenţia cititorilor săi un univers în care Partidul are control totalitar asupra întregii populaţii. Sunt prezentate metodele prin care masele sunt manipulate, astfel încât să se păstreze ordinea, iar Big Brother devine antagonistul şi probabil cel mai interesant concept prezentat. Acesta priveşte îndeaproape toţi cetăţenii, pentru că îl interesează soarta întregii populaţii.

În cartea sa, Orwell vorbeşte despre televizoarele care îi privesc pe telespectatori şi despre modul în care sunt captate conversaţiile acestora. Universul distopic continuă cu metodele prin care Partidul ține masele sub control: filme de proastă calitate, cărţi tipizate şi media controlată. Toate acestea trec prin filtrul Partidului.

În ciuda faptului că romanul este scris într-un limbaj simplu, toate sensurile cuvintelor sunt dublate, astfel încât este nevoie de un vocabular destul de bogat pentru a se înţelege adevărata semnificaţie a frazelor create de Orwell. De altfel, romanul prezintă un univers foarte bine conturat, o lume în care suntprezentate diferite fapte istorice, denumiri geografice şi acorduri politice, fapt pentru care este nevoie de o înţelegere mult mai aprofundată a acestor concepte.

Cărui tip de cititori se adresează romanul din oferta anticariatului Printre Cărţi?

“1984” este un roman încă de actualitate, care nu va plicitisi niciun cititor. În plus, mulţi cititori se vor regăsi în naraţiunea prezentată de Orwell. De astfel, multe reviste şi cărţi de specialitate recomandă cartea tuturor iubitorilor de literatură şi de inedit. Modul în care sunt prezentate toate evenimentele va putea ţine în suspans orice persoană, indiferent dacă aceasta este sau nu pasionată de temele politice şi de mister.