Cauciuc sau mochetă? Află care sunt covorașele auto ideale pentru mașina ta

Cauciuc sau mochetă? Află care sunt covorașele auto ideale pentru mașina ta

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurimasini
Ultima actualizareLuni 2 decembrie 2019
Vizualizari782

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alegerea dintre covorașele din cauciuc și cele din mochetă pentru mașini este la fel ca orice altă alegere din viața ta și se rezumă la opțiunile personale legate de ce așteptări ai de la ele. Chiar dacă sunt „doar” covorașe pentru mașini, având în vedere cât timp petreci la volan, dar și rolul pe care acestea îl joacă în protecția mașinii, merită să fii fericit cu alegerea făcută.

Pentru a-ți ușura alegerea, iată mai jos care sunt bilele albe și bilele negre ale fiecărui tip de covoraș auto.

1. Covorașele de cauciuc se găsesc atât în dimensiuni universale, cât și în dimensiuni fixe pentru un anumit model de mașină. Extrem de accesibile la preț, acestea sunt printre cele mai folosite covorașe auto.
Bile albe

 • sunt ușor de curățat, uneori este suficient să le scuturi și să le dai cu puțină apă ca să arate ca noi;
 • se găsesc de cele mai multe ori la prețuri mai accesibile comparativ cu cele din mochetă;
 • oferă o protecție și mai bună în comparație cu covorașele din mochetă mai ales în ceea ce privește umezeala;
 • sunt durabile și sunt concepute special pentru a rezista umezelii, noroiului, prafului, petelor sau zăpezii.

Bile negre

 • culorile sunt limitate. Aceste sunt disponibile de cele mai multe ori în culori gri, negre și rareori maro;
 • nu sunt la fel de plăcute din punct de vedere estetic ca preșurile din mochetă;

Se recomandă să folosești covorașe de cauciuc dacă:

 • mănânci sau bei des în mașină. Cauciucul va proteja mult mai bine podeaua mașinii de resturi de mâncare sau pete.
 • transporți în mod regulat marfă murdară. Prin „marfă murdară” se poate înțelege orice, de la transportul alimentar, călătorii la pepinieră sau ghete de fotbal.
 • locuiești într-un mediu meteorologic schimbător. Covorașele din cauciuc sunt suficient de dure pentru a proteja interiorul mașinii de apă, noroi sau zăpadă aduse pe ghete.
 • dacă transporți des în mașină câini, pisici sau alte animale. Nu numai că animalele pot aduce murdărie în mașina ta, dar unghiile lor mici se pot prinde pe covorașele de mochetă ale mașinii și le pot zgâria sau chiar rupe.

2. Preșurile auto din mochetă sunt, fără îndoială, mult mai atractive din punct de vedere al aspectului, însă nu excelează la capitolul protecție.

Bile albe

 • există multe tipuri de covorașe din mochetă disponibile;
 • se pot personaliza cu logo-uri, pot fi brodate personal cu inițiale sau nume, sau țesute cu fibre multicolore pentru a crea mai multe culori diferite pentru a se potrivi cu orice gust personal;
 • covorașele din mochetă, mai ales cele personalizate, au o gamă variată de culori și o gamă largă de fibre de covor - de la covoare la berbere, la alte versiuni de lux din pluș.

Bile negre

 • curățarea lor este ceva mai complicată, durează mai mult timp să se usuce iar unele pete nu se mai curăță deloc;
 • se uzează mult mai repede spre deosebire de cele din cauciuc.

Preșurile auto din mochetă sunt recomandate dacă:

 • dorești o potrivire exactă sau extrem de strânsă între covorașul auto ales și materialul din fabrică.
 • preferi o estetică mai frumoasă pentru interiorul mașinii tale.
 • covorașele din mochetă sunt perfect adecvate dacă locuiești într-o zonă în care nu ninge, nu prea plouă, nu este praf sau noroi.

Covorașele sunt cu adevărat necesare? Da, covorașele sunt esențiale, indiferent dacă locuiești în apropierea plajei, în condiții de climat rece, sau oriunde între ele. Covorașul auto, fie el din cauciuc sau din mochetă, îți protejează podeaua mașinii și evită potențialele coroziuni ale metalului de bază. Dacă simți însă că nu poți decide între practic și estetic, nu te reține absolut nimic să ai pentru mașină câte un set din fiecare. Le poți schimba și adapta în funcție de condițiile meteo și ocazie. Poți găsi covorașe auto speciale pe site-uri de profil precum ptc-auto.ro, unde cu siguranță vei găsi modelul potrivit pentru tine printre miile de modele disponibile.

Chiar dacă există doar două tipuri de bază de preșuri auto, sunt și alte lucruri de luat în considerare atunci când iei decizia finală. După ce ai evaluat avantajele și dezavantajele esențiale ale covorașelor din cauciuc versus mochetă, acum este important să iei în considerare gusturile, stilul de viață și nevoile tale.