Cât de important e sistemul de izolare al casei?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriizolatie termica
Ultima actualizareMarti 10 noiembrie 2015
Vizualizari1572

Voteaza & Distribuie

Descriere

Construcţia unei case implică foarte multe lucruri şi măsuri de protecţie. Trebuie să se ia în vedere materialul din care este făcută casa, dimensiunea acesteia şi, cel mai important, sistemul de izolare al viitoarei case. Sistemul de izolare este foarte important, indiferent că este izolare fonică, externă sau termică, şi asta nu numai din punct de vedere financiar, dar şi din punct de vedere al sustenabilităţii ecosistemului. Pentru a încălzi o casă neizolată, costurile pot să crească incredibil de mult, aşa că izolarea exterioară a casei sau a apartamentului devine un punct de mare interes şi care nu trebuie neglijat.
Locuinţele care nu au luat în calcul izolarea termică a casei sunt nenumărate, proprietarii de imobiliare nefiind conştienţi de faptul că acest sistem este o necesitate. Pe de altă parte, în România, proprietarii de case aleg materiale de calitate mai proastă şi asta mai ales din cauza faptului că sunt mai ieftine. În primul rând, oamenii ar trebui să ţină cont de siguranţa lor şi a celor dragi, aşa că materialele alese pentru izolarea locuinţei trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: conservarea căldurii pe timp de iarnă; protecţia locuinţei în faţă umidităţii; să fie rezistente la foc (ignifuge); să fie capabile să reducă transmisia de vapori de apă; să îmbunătăţească acustica locuinţei şi cel mai important aspect: să nu dăuneze sănătăţii oamenilor.
Odată ce aceste lucruri au fost stabilite, proprietarul trebuie să ştie cu exactitate ce suprafeţe ale locuinţei trebuie izolate termic. Astfel, principalul aspect ţine de acoperiş, din moment ce cea mai importantă cantitate de căldură se pierde pe această cale- din cauza densităţii mai uşoare a aerului cald, acesta urcă şi se pierde- dacă izolaţia este de proastă calitate sau nu există izolaţie. De asemenea, pereţii exteriori reprezintă o altă zonă care atrage atenţia, pe această cale pierzându-se aproape 16% din căldură. Din cauza capacităţii aerului cald de a se deplasa către zonele mai reci- pentru a se stabili un echilibru termic- trebuie să se monteze sisteme de izolare termică în zone cheie, unde transferul termic este mai mare.

Izolaţia de exterior
Izolarea pereţilor exteriori înseamnă aplicarea de materiale în mai multe straturi, în exteriorul locuinţei sau al clădirii, cu scopul de a se proteja interiorul de elementele exterioare. De obicei, izolarea constă dintr-un strat izolator, finisaj şi un alt strat cu rol decorativ. Astfel, straturile de izolare pot fi realizate din elemente precum ipsos, vată minerală, polistiren expandat sau spumă poliuretanică. În momentul în care sunt izolate, aceste materiale oferă izolare termică, în timp ce formează şi stratul exterior al clădirii.
Plăcile de izolare termică ale exteriorului pot fi realizate dintr-o gama largă de materiale fiind construite, de obicei, din polistiren extrudat sau expandat. De asemenea, acestea pot fi realizate din fibre minerale sau plăci rigide de sticlă sau piatră.
În general, izolarea pereţilor exteriori este o metodă optimă, folosită în construcţiile ecologice, deoarece ajută la reducerea emisiilor de dioxid de carbon din atmosferă. De asemenea, reduce costurile ridicate de menţinere a temperaturii optime într-o încăpere. Designerii şi arhitecţii sunt de părere că aceste metode de izolare sunt benefice, nu numai pentru că reduc cheluielile lunare, dar şi pentru că pot avea un aspect foarte atrăgător.

Sistem de izolaţii de la www.e-izolatii.ro
Izolaţia locuinţei este un lucru ce ţine de siguranţă, aspect şi de reducerea cheltuielor, iar proprietarii care ţin la aceste aspecte pot accesa www.e-izolatii.ro, unde pot găsi diverse materiale de izolaţii pentru construcţii, izolaţii în domeniul instalaţiilor de ventilaţie, climatizare sau de încălzire. Echipa e-izolatii.ro este formată din profesionişti şi pune accent pe informarea corectă a celor care doresc să afle care sunt cele mai bune materiale şi tehnologii utilizate în acest domeniu.