Casa moderna, cu iz nostalgic - cum s-au redefinit stilurile si ce tip de semineu se “poarta”

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriSeminee electrice, Semineu
Ultima actualizareMiercuri 5 august 2015
Vizualizari1299

Voteaza & Distribuie

Descriere

In trecut, casa cu semineu aducea a casa de la tara, a casa de bunica, casa primitoare in care ne traiam anii de copilarie. In timp insa, am redefinit astfel de stiluri; fugeam candva spre marea industrializare, in anii de comunism, ne doream sa traim in apartamente, sa avem totul centralizat, simplist. Un calorifer si nu o soba, o centrala si nu un semineu. Acum insa, trendul este invers.
Cel putin ca o forma de completare a sistemului de incalzire, preferintele pentru semineul electric sunt tot mai multe. Pare convenabil pe cum suna? Daca te vei interesa de costuri, ajungi si la concluzia ca acel stil dorit, acel sistem cu iz nostalgic este chiar ideal. O simpla cautare online, de genul “semineu electric pret” iti demonstreaza asta.

Semineul electric – de ce
Exista o lunga lista cu “de ce”. Se justifica totul in primul rand prin dorinta de a recrea acel cadru de vis al casei primitoare. Cand pasesti intr-un living unde troneaza un semineu parca intreaga casa este mai spatioasa, mai grandioasa, mai…calduroasa si la propriu si la figurat.
Mai apoi, din punct de vedere estetic, un semineu contribuie la un design incantator. Se poate incadra foarte bine intr-o casa de iz rustic, dar la fel de bine intr-o casa cu aspect modern. Partea buna este ca nici nu da de banuit ca nu este acel stil pur clasic, al semineului unde arde focul inauntru. Un truc cu beneficii am putea spune. Asta pentru ca alimentat electric, un astfel de sistem te scuteste de investitii, de costuri, de fum si griji. Nu ai nevoie de retea de gaz, separata, de stoc de lemne si de supraveghere a focului sau de interventia ta pentru a-l alimenta si intretine.
Semineul electric nu iti cere revizie, te scuteste de cenusa si de tot ceea ce implica grija unui sistem de ardere pe baza de lemn. Avantajos din acest punct de vedere, acum nu te mai intrebi de ce ti-l doresti pentru ca este de la sine inteles.

Costuri
Ce-i drept, un semineu implica costuri. Dar pe meritate pana la urma pentru ca iti asiguri sistemul de incalzire al casei; semineul electric spre exemplu nu ridica costuri mai mari decat alte tipuri. Achizitia in sine se poate amortiza destul de repede, asta depinzand si de locul unde se instaleaza si frecventa utilizarii.
Pentru a cumpara un astfel de semineu trebuie sa iti alegi si un timp potrivit pentru toate. De regula, in sezonul cu pricina cand deja ai nevoie de el, semineul este mai scump. Insa fii bun gospodar la casa ta si asigura-ti acest necesar pe timp de vara spre exemplu, perioada in care ai cel putin 20% reducere.
Poti gasi si varianta de semineu electric de tip 3D, cel care arata si imaginea unui foc care parca arde exact ca in casa bunicii. Confort, aspect care iti da o stare de bine, o casa primitoare si un vis implinit – iti poti dori mai mult?