Casa Alba neaga orice contact cu entitati extraterestre

Casa Alba neaga orice contact cu entitati extraterestre

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriStatele Unite ale Americii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1954

Voteaza & Distribuie

Descriere

Casa Alba incearca sa combata o serie de teorii conspirationiste care pretind ca guvernul Statelor Unite ar fi luat, de multa vreme, contact cu entitati extraterestre, dar ca acest lucru este ascuns omenirii de vreo 50 de ani incoace.


Pe aceasta tema s-au scris tone de carti, iar Hollywoodul si-a rasfatat publicul cu zeci de filme despre contactele oculte dintre guvernul american si ET. Casa Alba a fost nevoita, recent, sa-si exprime pozitia oficiala despre acest subiect, negand ca Statele Unite ar fi luat vreodata contact cu o alta civilizatie.


Anuntul de la Washington a fost un raspuns la numeroase cereri venite din partea publicului american. Administratia SUA a promis ca va raspunde oficial oricarei petitii care aduna cel putin 5000 de semnaturi de sustinere. Doua astfel de petitii, care s-au bucurat de o mare sustinere publica, au cerut guvernului american dezvaluirea informatiilor privitoare la orice contact cu reprezentantii vreunei civilizatii extraterestre.


Casa Alba a raspuns ca nu este nici o dovada clara ca „exista viata in afara planetei noastre". Mai mult de 17000 de americani si-au pus semnatura pe cele doua petitii, iar administratia SUA a mai reactionat intr-un fel: fara prea mult tam-tam, legea a fost amendata in asa fel incat pentru a primi un raspuns oficial, o petitie trebuie acum sustinuta prin minim 25 000 de semnaturi. Expertul in probleme spatiale al Casei Albe, Phil Larson, a fost cel care a redactat un raspuns considerat conformist si „nesemnificativ" de catre criticii administratiei SUA. El a raspuns petitiei in urmatorii termeni:„Guvernul SUA nu are nicio dovada ca viata exista in afara planetei noastre, sau ca vreo entitate extraterestra a contactat sau a angajat (tratative) cu vreun membru al speciei umane. Astfel, nu exista nici o informatie credibila care sa sugereze ca s-ar ascunde, de ochii publicului, dovezi in acest sens."

Phil Larson


Phil Larson, expert probleme spatialeLarson a continuat aratand ca se depun eforturi stiintifice pentru detectarea urmelor de viata extraterestra, numind misiunile spatiale Kepler si Mars Science Laboratory. Kepler, o sonda automata, cauta planete extrasolare similare Pamantului, in timp ce Mars Science Laboratory are o misiune geologica de mare amploare, urmand sa ia probe de sol de pe Planeta Rosie pentru a detecta urme din elementele de baza ale vietii – cu toate ca misiunea sa principala nu este detectarea vietii martiene.


Cel mai mediatizat si cunoscut efort stiintific pentru detectarea civilizatiilor extraterestre este programul SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), finantat, candva, de NASA, care continua sa asculte stelele si sa examineze spatiul cosmic in cautarea vreunui semn care sa poata fi identificat drept un semnal coerent, emis de vreo civilizatie extraterestra. Phil Larson afirma ca„multi savanti si matematicieni si-au pus intrebarea daca viata exista si in alta parte decat pe Pamant, ajungand la concluzia ca sansele sunt destul de mari ca, undeva, printre miliardele si miliardele de stele din univers sa existe si o planeta, alta decat a noastra, care sa gazduiasca viata inteligenta. Insa trebuie notat ca sansele de a lua contact cu oricare dintre posibilele civilizatii extraterestre sunt extrem de mici, tinand cont de distantele implicate aici."Evident, raspunsul oficial al Casei Albe n-a convins prea multa lume ca in spatele cortinei, departe de ochii lumii, n-ar fi avut loc intelegeri secrete cu ET. Potrivit Lordului Rees, presedintele Societatii Regale de Astronomie, si Astronomul Regal, sansele de a descoperi viata in alte lumi este acum mai mare decat oricand. Astronomul reginei considera ca o asemenea descoperire ar avea un impact urias asupra omenirii, schimband, pentru totdeauna, viziunea despre noi insine si despre locul nostru in cosmos.


Deocamdata, dupa 50 de ani de cercetari si ascultare a cosmosului, tot ceea ce s-a obtinut nu a fost decat zgomotul de fond. Cand au fost interceptate, pentru prima data, semnalele unui pulsar indepartat (faimosul incident de la observatorul Jodrell Bank, din 1967), acestea au fost luate drept comunicatii ale unor fiinte extraterestre, momentul aducand in vocabularul planetar sintagma LGM - Little Green Men – Micii Oameni Verzi. Din pacate, a fost doar un obiect cosmic ciudat, care emite semnale radio cu o precizie uluitoare, si nu comunicatii extraterestre.