Care sunt cele mai cautate meserii in 2021?

Care sunt cele mai cautate meserii in 2021?

Detalii

CategoriiEconomie
Tagurijob, Locuri de munca
Ultima actualizareVineri 22 ianuarie 2021
Vizualizari94

Voteaza & Distribuie

Descriere

Lumea se intoarce la munca dupa perioada concediilor de iarna. Daca planuiesti sa iti incepi cariera sau sa-ti schimbi parcursul profesional anul acesta, este bine sa fii la curent cu cele mai cautate meserii in 2021. In acest articol iti prezentam cateva profesii ce sunt deosebit de populare in randul angajatorilor. Unele sunt foarte bine platite si nici macar nu ai nevoie de o diploma de abosilvire a facultatii pentru a te bucura de avantajele oferite.

Asistent medical

Nu este de mirare ca aceasta meserie devine din ce in ce mai cautata. Asistentii medicali reprezinta o parte importanta a personalului spitalelor, policlinicilor, clinicilor private si a centrelor de ingrijire a batranilor. Este un job cu un salariu motivant, atat in tara, insa in special in strainatate. Pe Iuvare Connect poti afla despre avantajele si provocarile acestei meserii, dar si despre cum iti gasesti cu usurinta un loc de munca in domeniu. Salvarea vietilor omenesti este, fata doar si poate, principala satisfactie a meseriei de asistent medical, iar printre responsabilitati se numara administrarea medicamentelor conform planului de tratament, recoltarea probelor de sange si intocmirea actelor de internare si externare a pacientilor.

Analist in securitatea cibernetica

Iubesti sa rezolvi probleme si sa stai pe calculator? Atunci acest job s-ar putea sa ti se potriveasca de minune. Un analist in securitatea cibernetica ajuta companiile sa-si protejeze datele, punand in practica solutii ce previn atacurile cibernetice. Folosind o combinatie inteligenta de logica si creativitate, vei identifica probleme de securitate cu care firmele se pot confrunta, vei realiza planuri de aparare si vei contribui la cresterea constientizarii riscurilor in randul angajatilor.

Kinetoterapeut

Daca un salariu peste media pietei, abilitatea de a-ti ajuta semenii si evitarea statului la birou sunt aspecte care iti fac cu ochiul, atunci poti lua in considerare meseria de kinetoterapeut. Pe scurt, vei lucra intr-un cabinet de kinetoterapie si recuperare fizica sau in cadrul unui spital si vei ajuta pacientii sa-si recastige mobilitatea si sa scape de durerea provocata de diverse accidente si boli.

Cand iti planifici parcursul profesional, trebuie sa ai in vedere meseriile la mare cautare in 2021. La urma urmei, cariera este o parte esentiala a vietii, iar alegerea corecta te ajuta sa fii energic si motivat la locul de munca. La urma urmei, daca iti place ceea ce faci si mai ai si castiguri financiare, insa si satisfactii profesionale pe masura, orele de lucru vor fi o adevarata placere.

Sursa foto: pixabay.com/photos/woman-girl-people-female-hand-792162/