Care sunt avantajele parchetului stratificat?

Care sunt avantajele parchetului stratificat?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriparchet
Ultima actualizareLuni 23 august 2021
Vizualizari93

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă vrei să îți amenajezi casa cu bun gust, atunci știi cu siguranță că parchetul este cea mai bună soluție de pardoseală. Firește, există mai multe tipuri de parchet pe care să te poți baza, însă dintre acestea parchetul stratificat oferă câteva avantaje pe care ar fi indicat să le ai în vedere. Iată câteva dintre acestea.

Parchetul stratificat este o pardoseală caldă

Parchetul este în general un tip de pardoseală foarte călduroasă, însă parchetul stratificat chiar reușește să îți ofere cele mai bune caracteristici de izolare termică. Înainte de a alege o pardoseala de calitate din parchet stratificat va trebui să știi și tipul de parchet stratificat potrivit. Există două tipuri de parchet stratificat și vorbim aici despre parchet dublu stratificat și despre parchet triplu stratificat. Diferența dintre cele două tipuri de parchet constă în faptul că parchetul dublu stratificat este realizat din două bucăți de lemn real, lipite între ele, iar parchetul triplustratificat este realizat din 3 lamele de lemn lipite între ele.

Parchetul stratificat poate fi folosit pentru sisteme de încălzire în pardoseală

În prezent sistemele de încălzire în pardoseală sunt la mare căutare, deoarece acestea oferă alternative economice la sistemele de încălzire tradiționale. Întrebarea pe care și-o pun totuși beneficiarii este aceea dacă aceste sisteme nu afectează pardoselile și care sunt acele tipuri de pardoseli care răspund cel mai bine la căldura degajată de sistemul de încălzire. Parchetul stratificat este cel mai potrivit pentru acest tip de sisteme de încălzire, putând fi folosit în siguranță, fără grija deteriorării sau a modificărilor de volum.

Parchetul stratificat este rezistent în timp

Una dintre caracteristicile parchetului stratificat este aceea că rezistă foarte bine în timp, având o durată foarte mare de viață. Diferit de pardoselile laminate, parchetul stratificat este realizat din lemn real, nu din conglomerat de lemn închegat în rășină, cu poză care imită lemnul și strat minim de uzură. Din contră, parchetul stratificat rezistă uzurii normale și la anumite intervale de timp poate fi chiar șlefuit.

Pardoselile din parchet stratificat pot fi curățate cu ușurință

Spre deosebire de pardoselile laminate, care sunt foarte sensibile la curățare, parchetul din lemn stratificat rezistă foarte bine. Poți curăța acest tip de parchet foarte ușor, prin ștergere, fără a întâmpina probleme care țin de pătare sau de decolorare. Este însă deosebit de important să ai în vedere curățarea fără prea multă apă sau umiditate, ci doar prin aspirare și ștergere cu lavetă. De asemenea, este indicat să nu folosești soluții de curățare foarte agresive, pentru că acestea ar putea deteriora suprafața parchetului.

Parchetul stratificat este deosebit de elegant

Dincolo de caracteristicile tehnice, parchetul stratificat este o pardoseală cu adevărat frumoasă și elegantă, care se potrivește oricărui stil. Lemnul este o componentă comună la nivel de pardoseală, iar în cazul parchetului stratificat vorbim despre lemn real, care aduce mai aproape de casa ta influența naturii.
Astfel, indiferent de tipul amenajărilor din casa ta poți opta pentru o pardoseală din parchet stratificat deoarece acesta este deosebit de estetic și îmbătrânește o dată cu casa ta.

Parchetul stratificat se montează cu ușurință

O astfel de pardoseală nu necesită foarte mult timp pentru montaj, însă este necesar ca înainte de această operațiune să lași parchetul pentru câteva ore în camera în care se realizează montajul, pentru ca acesta să preia din umiditatea camerei. În acest fel vei evita problemele care țin din diferența de mediu, pentru că adesea parchetul este depozitat în spații uscate, pentru ca mai apoi, în locuință, să întâlnească (dar nu obligatoriu) un mediu umed și să apară mici variații de volum.

Parchetul din lemn stratificat este o soluție de amenajare pentru orice tip de cameră, indiferent de modul în care vei decide că va arăta aceasta. Parchetul este un element viu al casei tale, care va aduce acesteia o binemeritată strălucire, fie și la nivel de pardoseală.

Sursa foto: unsplash.com/photos/6flAZqBxny0