Alegerea parchetului și ușilor în funcție de stilul de amenajare a locuinței

Alegerea parchetului și ușilor în funcție de stilul de amenajare a locuinței

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriparchet, usi de interior
Ultima actualizareVineri 21 ianuarie 2022
Vizualizari165

Voteaza & Distribuie

Descriere

Stilul ales pentru amenajările interioare trebuie să se reflecte în fiecare detaliu al locuinței. Atât mobilierul și decorurile, cât și zugrăveala, parchetul și ușile trebuie alese în conformitate cu designul general al casei. Iată câteva îndrumări pentru achiziționarea unui model de ușă de interior potrivit cu stilul de amenajare și unui tip de parchet în conformitate cu aspectul camerei.

Cum alegi parchetul și ușile potrivite


Fiecare detaliu contează atunci când planifici amenajările interioare. După ce alegi un stil care să se plieze pe dorințele și personalitatea ta, caută obiectele ideale pentru a mobila și a decora locuința. Totuși, ține cont că tonul casei este dat în primul rând de finisaje. Compară cu atenție atât tipuri de parchet, cât și modele de uși de interior, pentru a achiziționa cele mai potrivite variante. Ia în calcul materialele folosite, culorile și aspectul final, astfel încât să se încadreze în stilul ales de tine. În continuare, descoperă principalele moduri de amenajare și găsește inspirație în recomandările noastre.

Amenajare în stil modern

O locuință amenajată în stil modern se bazează pe funcționalitate. Designul mobilierului este simplu, cu linii drepte, însă poate fi creativ și cu forme deosebite. Sunt folosite doar obiectele cu utilitate, însă nu lipsesc decorațiunile minimaliste. Culorile sunt neutre și amintesc de nuanțele din natură. Astfel, alege uși și parchet în tonuri de gri, maro sau optează pentru alb. Materialele potrivite sunt lemnul masiv pentru pardoseală și MDF sau sticlă pentru ușile de interior.

Amenajare în stil contemporan

Stilul contemporan în amenajările interioare se referă la mobilierul și decorațiunile actuale, create după ultimele inovații și care au înglobate diverse tehnologii. Obiectele contemporane pot avea detalii inedite, însă aspectul general este unul simplu, în culori neutre. Îndreaptă-te spre uși cu încuietoare inteligentă și parchet din materiale de ultimă generație, în culori neutre.

Amenajare în stil rustic

Într-o amenajare în stil rustic predomină lemnul, țesăturile și elementele naturale. Designul este unul simplu, mobilierul este voluminos și poate avea ornamente sculptate. Se poate folosi parchet laminat, cu aspect de stejar, în culori deschise sau închise. Ușile de interior trebuie să fie din lemn cu detalii simple sculptate, în diverse nuanțe de nuc, stejar, fag și pin.

Amenajare în stil clasic

Abordarea stilului clasic în amenajările interioare aduce eleganță și echilibru. Mobilierul și decorațiunile sunt aranjate simetric, paleta cromatică este formată din pasteluri și nuanțe cu efect liniștitor. Alege parchet din lemn masiv, triplustratificat, în culori calde și cu un model rafinat. Ușile sunt tot din lemn masiv, în general albe, cu tăblii și cu chenare decorative. De asemenea, poți opta pentru nuanțe mai închise, dacă spațiul este generos. Într-o cameră mică, tonurile trebuie să fie deschise, luminoase.

Stilurile de amenajări interioare sunt numeroase. Descoperă care dintre acestea se potrivește preferințelor tale și îți permite să îți exprimi personalitatea. Acordă atenție în primul rând alegerii parchetului și a ușilor de interior perfecte, din materiale adaptate stilului și care respectă paleta cromatică generală a casei. Următorul pas este mobilarea și adăugarea elementelor de decor.

Sursa foto: shutterstock.com