Cum protejezi pardoseala de zgarieturi: 5 sfaturi practice

Cum protejezi pardoseala de zgarieturi: 5 sfaturi practice

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurigresie, parchet, pardoseli
Ultima actualizareMiercuri 12 ianuarie 2022
Vizualizari67

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pardoselile, indiferent de tipul acestora, sunt supuse in mod constant uzurii, iar acest lucru le poate face sa isi piarda din aspect si frumusete. Exista insa si metode prin care poti conserva frumusetea pardoselii tale, iar despre acestea discutam in cele ce urmeaza.

Protejarea pardoselii de zgarieturi provocate de scaunul de birou

Scaunul de birou este unul dintre factorii principali care conduc la deteriorarea suprafetelor de pardoseala datorita frecarii constante. O solutie pentru a remedia aceasta problema poate fi sa folosesti role scaun birou, fie din silicon fie gumate, pentru ca acestea pot proteja suprafetele chiar si daca folosesti aproape tot timpul scaunul de birou.

Folosirea rotilor din silicon va fi deosebit de avantajoasă pentru ca iti va oferi o functionare silentioasa si o alunecare lina a rotilor, care nu va deteriora pardoselile. Vei putea folosi scaunele fără probleme chiar și pe pardoseli laminate sau din lemn, fără grija ca acestea s-ar putea deteriora din cauza scaunului pe care il folosesti. Rotile din silicon pot fi folosite atat pentru locuintele individuale, dar si pentru sediile de birouri, acolo unde nivelul de trafic este mai mare, iar numarul scaunelor este si el mai mare.

Impermeabilizeaza pardoselile din piatra naturala

Desi este foarte rezistenta in general, piatra naturala necesita tratamente care sa ii confere proprietati de rezistenta suplimentare, mai ales la zgariere. Impermeabilizarea, lustruirea si lacuirea reprezinta solutii pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand vine vorba despre protejarea pardoselilor. Piatra naturala nu va necesita alte sisteme de protectie, ci va fi nevoie doar sa ai in vedere conlucrarea cu un specialist care sa iti ofere toate detaliile despre protejarea pietrei naturale impotriva zgarierii.

Foloseste covorase pentru protejare locala

Acolo unde vrei sa protejezi zonele impotriva traficului intens poti folosi covorase speciale, antiderapante. Acestea vor avea insa doar un rol de protectie locala si vor fi eficiente, insa nu si foarte estetice. Spre exemplu, daca ai o camera cu pardoseala realizata din parchet din lemn masiv sau din lemn dublu sau triplustratificat, vei dori ca frumusetea pardoselii sa fie vizibila. Amenajand camera cu covorase vei vedea ca senzatia de tot unitar se diminueaza putin, asa ca varianta cu covorase este mai utila mai mult in cazul holurilor si a bucatariilor si mai putin in camere de zi, in livinguri sau in dormitoare.

Opteaza pentru pardoseli anti-zgariere

Daca nu vrei sa iti faci probleme in legatura cu zgarierea pardoselilor, atunci o solutie potrivita poate fi aplicarea unor pardoseli anti-zgariere. Aceste pardoseli sunt realizate din rasina epoxidica, un material compozit cu o duritate foarte mare, care nu isi pierde proprietatile in timp. Totuși, această solutie de acoperire are si costuri destul de mari, așa ca de cele mai multe ori este folosită doar în centre comerciale sau institutii si mai putin in locuinte individuale.

Foloseste substante cu efect de protectie


Unele tipuri de sisteme sunt menite sa asigure protectia pardoselilor, fiind special concepute pentru a putea preveni si proteja impotriva zgarierii. Ceruirea suprafetelor trebuie sa fie facuta insa cu regularitate, tocmai pentru ca zgarierea se produce in timp ca urmare a uzurii, astfel ca este greu sa determini momentele in care se produce aparitia acestora.

Pardoselile sunt elementele constructive cele mai utilizate si in consecinta si cele mai supuse uzurii. Alege un produs potrivit nevoilor tale pentru a acoperi nevoia de protectie a casei tale si bucura-te de avantajele oferite de catre aceasta.

Sursa foto: unsplash.com/photos/QBAH4IldaZY