Black Friday da startul pentru sezonul reducerilor

Black Friday da startul pentru sezonul reducerilor

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2164

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vinerea neagra este ziua cumparaturilor fenetice in SUA. Black Friday da startul reducerilor pentru Sarbatorile de iarna. Vinerea neagra a shopping-ului are loc la o zi dupa Ziua Recunostintei, marea sarbatoare familiala americana celebrata in cea de-a patra zi de joi a lunii noiembrie. In 2012, Black Friday pica in 23 noiembrie.
black friday


Nebunia de Black Friday
Vinerea neagra nu este sarbatoare oficiala in SUA, insa multi isi iau zi libera, pentru a profita la maximum de preturile promotionale oferite de majoritatea magazinelor din toata tara. Comerciantii se pregatesc cu saptamani inainte pentru marele eveniment. Multi dintre ei deschid portile magazinelor la ora 0 a zilei de vineri si inchid doar la miezul noptii. Preturile practicate in Black Friday sunt derizorii - trebuie doar sa stii unde sa vanezi marfa dorita.
black friday


Black Friday da startul cumparaturilor de Sarbatori
In Vinerea neagra, imbulzeala e generala. Oamenii se inghesuie cu cateva ore inainte de deschiderea centrelor comerciale, in speranta ca dau marea lovitura. Odata intrati in magazine, isi umplu carucioarele cu tot felul de marfuri, chiar daca nu au nevoie de ele, doar pentru ca e un adevarat chilipir.
black friday


Cel mai adesea sunt vanate chilipirurile
Cele mai ravnite produse sunt jocurile si articolele electronice. Pentru multi, aceasta zi este extrem de profitabila: achizitioneaza ieftin ca braga o gramada de marfuri, pe care apoi le vand la preturi mult mai mari, de obicei prin internet.
black friday


Aglomeratia de Black Friday
De unde provine numele de Vinerea neagra? Se pare ca, in Philadelphia, asa a denumit politia locala ziua de dupa Ziua Recunostintei din anul 1965, traficul pietonal si cel motorizat creand un adevarat haos pe strazi. Termenul s-a raspandit apoi in SUA si, treptat, peste tot in lume, acum Black Friday desemnand ziua care deschide sezonul reducerilor de Sarbatori.