Bill Gates, cel mai bogat om din America

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3352

Voteaza & Distribuie

DescriereBill Gates


Bill GatesBill Gates este cel mai bogat om din America, pastrand acest titlu pentru cel de-al 18-lea an consecutiv, el detinand o avere cifrata la 59 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, pentru fostul stapan al imperiului Microsoft, un hamburger ramane tot un hamburger.Gates a venit sa discute cu studentii Universitatii Washington din Seattle, si le-a spus (cu trimitere spre toti cei care l-ar putea invidia) ca, dincolo de un anumit punct, totul are acelasi gust ca si pentru omul de rand. Fondatorul Microsoft a raspuns cu aceste cuvinte interpelarii unui student care-l intrebase cum sa procedeze ca sa devina si el super-bogat. Potrivit celor prezenti, Bill Gates a raspuns:„N-am inceput cu visul de a deveni super-bogat. Chiar cand am initiat activitatea Microsoftului, ne uitam la tipii de la Intel gandindu-ne: Uau! Ce ciudat e sa fii bogat! Bogatia, dincolo de un anumit nivel, inseamna responsabilitatea a ceea ce lasi copiilor tai, care s-ar putea sau nu sa fie pregatiti pentru asta, sau necesitatea de a gasi o metoda de a o redistribui."Gates – care impreuna cu sotia sa, Melinda, a infiintat o fundatie umanitara cu programe foarte serioase de ajutor a tarilor sarace – a mai explicat ca odata cu bogatia apare si un anumit nivel de libertate pe care un muritor de rand nu-l poate atinge, insa,„odata ce ai trecut si de asta, va spun clar: e acelasi hamburger."

Bill si Melinda Gates


Bill si Melinda Gates
Afirmatia, surprinzatoare pentru multi, survine dupa ce Sean Parker, fondatorul faimoasei companii online, Napster, dar si fost presedinte al Facebook, s-a plans ca averea sa de 2,1 miliarde de dolari i-a adus niste griji in plus, iar acum ca a ajuns bogat, se intreaba daca nu cumva viata de dinainte nu era mai buna.


Bill Gates a promis ca va transfera 95% din averea sa in actiuni de caritate si nu o va lasa mostenire copiilor. Acestia vor avea un start in viata de cate 10 milioane de dolari si vor fi nevoiti sa invete ce sa faca cu ei. Bill & Melinda Gates Foundation este cea mai mare organizatie filantropica din lume, dispunand de mai mult de 25 de miliarde de dolari ca fonduri de lucru.
Fundatia Bill si Melinda Gates


Fundatia "Bill si Melinda Gates"
Miliardarul Parker a starnit insa o adevarata furtuna cu declaratiile sale si a fost acuzat de ipocrizie cand a afirmat ca vrea sa se alature miscarii Occupy Wall Street, dupa ce ca face parte din „sistem". Atacat foarte intens pe Twitter, Sean Parker a ripostat postand urmatorul mesaj:„Voi, oameni buni, ma atacati pentru ca fac parte din cei 1%? Am fost falit si zaceam pe o canapea acum cativa ani. Acum am un nou set de probleme cu care ma confrunt: probleme de securitate, tentative de extorcare de fonduri, amenintari cu rapirea, amenintari cu moartea si multe altele. Sa fi fost viata mai buna inainte?"Parker traieste intr-o vila din Manhattan pentru care plateste o chirie de 45 000 de dolari pe luna, si a declarat ulterior, pe fondul furtunii starnite de el pe Twitter, ca se gandeste la un plan de a renunta la toti banii, incetul cu incetul. Bill Gates, un pasionat de tehnica si un om de afaceri foarte abil (este legendara „manevra" facuta de el la negocierile cu IBM, cand a reusit sa-i pacaleasca pe oamenii corporatiei, pastrandu-si dreptul asupra DOS), a schimbat, candva, lumea. Acum a schimbat-o din nou prin conceptul sau de „redistribuire a bogatiei", prin reintoarcerea la societate a banilor obtinuti. O face prin stilul sau propriu de filantropie si prin pasiunea pentru inovatie. Revista Time constata ca„atunci cand Bill Gates priveste spre lume, o lume in care anual se intampla milioane de decese care puteau fi prevenite, vede un sistem irational, ineficient si falimentar, o aplicatie care trebuie reparata. Este socat ca oamenii nu realizeaza asta, la fel de socat cum a fost el si Paul Allen cand si-au dat seama ca nimeni in afara de ei nu vedea la ce era bun microcipul."Iar pentru invidiosi, ramane o pilda buna observatia lui Bill Gates cu hamburgerul: e acelasi.