Bauturi pentru petrecerea de Revelion

Bauturi pentru petrecerea de Revelion

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5608

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bauturile pentru petrecerea de Revelion trebuie alese cu atentie, pentru ca noul an ce vine sa va intampine cu arome fine, multa voie buna si o atmosfera exclusivista data de rafinamentul celei mai de calitate bauturi. Iata cateva idei de sortimente care in mod sigur va vor desfata simturile si vor asigura succesul petrecerii de Revelion, insa nu uitati sa le consumati cu masura, pentru ca mahmureala este intotdeauna neplacuta.




Bauturi pentru petrecerea de Revelion


Bauturi pentru petrecerea de Revelion




Votca

Celebra bautura ruseasca are alcool in proportii de 37% pana la 40% si se bea de regula ca atare, simpla sau in combinatii cu alte bauturi. Puteti amesteca votca cu diverse alte bauturi pentru a crea cocktailuri savuroase: Bloody Mary (realizat din votca si suc de rosii), screwdriver (votca amestecata cu suc de portocale proaspat), Votca tonic (votca cu apa tonica) sau Votca martini (votca cu martini).




Cocktail Sex on the Beach


Cocktail Sex on the Beach




Un alt cocktail celebru pe baza de votca este Sex on the Beach, realizat din schnapps de piersici, suc de portocale si suc de merisoare. Amatorii de cocktailuri dulci pot incerca White Russian, preparat din votca, lichior de cafea sau Irish Cream si frisca sau lapte.


Coniac

Coniacul este una dintre cele mai fine bauturi din lume. Originar din Franta, coniacul este produs dintr-o anume specie de struguri si pastrat la maturat cel putin doi ani in butoaie de stejar. Unele tipuri de coniac sunt lasate pana la 40 de ani in butoaie de lemn pentru a ajunge la maturitate. Gustul este unic iar aromele variaza de la caramel si vanilie la miresme fructate. Prezenta coniacului la petrecerea de Revelion va da cu siguranta participantilor impresia unui aer distinctie si rafinament.




Coniac Hennessy


Coniac Hennessy, unul dintre cele mai fine




Whisky

Whisky-ul se obtine prin distilarea maltului de orz, secara, grau sau porumb fermentat. Este bautura traditionala a Irlandei si Scotiei. Aromele multiple ale bauturii provin din distilare, dar si din maturarea in butoaiele de stejar: gustul usor fructat, aromele de cocos sau de caramel. Whisky-ul poate fi amestecat cu lichior, sucuri de fructe, miere, frisca, chiar si bere, rezultand cocktailuri delicioase.




Whisky


Whisky




Vin

Alb, rosu, roze, sec, demisec sau dulce de-a dreptul, nu conteaza. Singurul lucru important este ca vinul sa fie de calitate. Daca e si vechi, este un mare plus pentru iubitorii acestei bauturi savuroase.


Sampanie

Trebuie sa facem de la inceput distinctia dintre sampanie si vinurile spumoase tip sampanie. Sampania adevarata este cea produsa exclusiv in regiunea Champagne din Franta sau oriunde altundeva, insa respectand anumite proceduri stricte. Sampania este bautura cea mai importanta a petrecerii de Revelion, cea care marcheaza trecerea dintre ani.




Sampanie Dom Perignon


Sampanie Dom Perignon




Poate cea mai cunoscuta sampanie din lume, Dom Perignon este semnul suprem al luxului, al rafinamentului si al calitatii. Totul, incepand de la sticla pana la cea mai subtila aroma a buchetului, ne duce cu gandul la eleganta si la bun gust incontestabil. Dom Perignon roze, apreciata pentru amestecul de arome imbietoare de nectarine si capsune salbatice, se afla printre cele mai scumpe sampanii din lume, o sticla din aceasta varietate comercializandu-se la o licitatie din Hong Kong la pretul fabulos de 170.641 de dolari.


Bere

Cea mai cunoscuta bautura alcoolica si, probabil, si cea mai consumata, berea stinge setea instantaneu si e extrem de racoritoare cand e consumata rece, fiind nelipsita de la orice petrecere care se vrea a fi de succes.




Bere


Berea este cea mai cautata bautura la petreceri




Pe langa toate aceste calitati, berea este si hranitoare si sanatoasa, daca e consumata cu masura. Consumul moderat de bere scade riscul aparitiei bolilor cardiace si a accidentelor vasculare cerebrale, insa bolnavii de diabet trebuie sa aiba grija la indicele glicemic ridicat al acestei bauturi.


Rom

Romul se produce din sucul trestiei de zahar care este trecut printr-un proces de fermentatie, de distilare si apoi de maturare in butoaie de stejar. Bautura este originara din America Latina si Caraibe, unde face parte din cultura tarilor respective.


Romul poate reprezenta o baza alcoolica pentru multe cocktailuri cunoscute: Cuba Libre, Daiquiri, Pina Colada, Mojito, Bacardi sau punch-ul din rom.


Tequila

Tequila, originara din Mexic, face deliciul petrecerilor de oriunde si creeaza o atmosfera aparte la petrecerile de Revelion. Preparata dintr-o planta numita agave ce creste numai in Mexic, tequila este distilata, apoi maturata in butoaie de stejar din care isi ia si aroma specifica, in timp ce asprimea alcoolului se imblanzeste.




Tequila


Tequila se bea ca atare sau amestecata cu sare si lamaie




Mexicanii beau tequila simpla, fara a o combina cu lime, sare sau alte bauturi. In unele regiuni, tequila se combina cu sangrita (o bautura dulce-acrisoara produsa din suc de portocale), cu suc de rosii si ardei iute. In afara Mexicului, tequila se consuma impreuna cu o felie de lime si sare.


Lista cocktailurilor ce au la baza tequila includ celebrele Long island Iced Tea (tequila, gin, votca si rom), Margarita (tequila, lichior de portocale, lime si suc de lamaie) si Tequila Sunrise (tequila, suc de lime, creme de cassis si apa minerala).