Asigurarea de sănătate, criteriu de alegere al locului de muncă

Asigurarea de sănătate, criteriu de alegere al locului de muncă

Detalii

CategoriiEconomie
TaguriAsigurare de sanatate, Locuri de munca
Ultima actualizareLuni 29 mai 2017
Vizualizari842

Voteaza & Distribuie

Descriere

Conform Jobvite, o renumită companie de recrutări, în timp ce peste 35% dintre milenialii angajați primesc beneficii precum mese de pranz gratuite sau gustări în timpul programului, doar 29% dintre ei au un tip de asigurare medicală inclus în pachetul de beneficii.

Acest lucru se datorează unei întregi serii de factori, ce-și au baza în principal în gradul crescut de dezinformare din rândul milenialilor. Un studiu Life Happens (The Life and Health Insurance Foundation) arată că peste 50% dintre mileniali nu iau în calcul riscurile medicale, motiv pentru care nu consideră asigurarea medicală ca fiind o investiție practică. Cu toate astea, dacă ne uităm în rapoartele celor de la Glassdor, cea mai mare platformă de recrutare a angajaților, vedem că, pentru 4 din 5 angajați mileniali, pachetul de beneficii este mai important decât oferta financiară, iar pentru cel puțin unul dintre aceștia, o asigurare medicala este mai importantă decât zilele de concediu.

De ce ar trebui ca asigurarea de sănătate să fie un criteriu de alegere al locului de muncă?

70% dintre mileniali susțin că prețul unei asigurări de sănătate este prea mare, și folosesc acest lucru ca motiv pentru a evita achiziționarea unui plan de asigurare medicală. Pe termen lung, însă, costurile medicale pot atinge sume mult mai mari, dacă nu sunt acoperite de o poliță de asigurare de sanatate privata. Atunci când compania angajatoare oferă acest beneficiu, costurile asigurării se reduc semnificativ, iar angajatul se bucură de tratament medical, fără preocupări din punct de vedere financiar.

Un alt avantaj al asigurării medicale este acoperirea costurilor pentru prevenție. Chiar și în cazul unei potențiale boli complexe, precum cancerul, asigurarea de sănătate acoperă costuri pentru consult, analize și investigații, pentru prevenirea eficientă a bolii. Când vine vorba de călătorii, este un fapt cunoscut că milenialii aleg aproape întotdeauna să își petreacă vacanțele în afara țării. În acest caz, dacă angajatorul oferă un plan de asigurare internațională de sănătate, angajatul poate călători în siguranță atât în interes de serviciu cât și pentru petrecerea vacanțelor, datorită faptului că asigurările medicale internaționale acoperă costuri pentru proceduri medicale urgente în clinici private din întreaga lume.

În concluzie, atunci când cauți un nou loc de muncă, asigură-te că angajatorul se preocupă de sănătatea și starea ta de bine, prin includerea unei asigurări medicale personalizabilă în funcție de nevoile tale în pachetul de beneficii. Astfel ai garanția că vei primi îngrijire medicală oricând va fi nevoie, vei putea preveni eventuale afecțiuni medicale și vei putea călători în siguranță oriunde în lume.