Artmania Festival 2009

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica, Sibiu
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3075

Voteaza & Distribuie

Descriere

Singura șansa de a vedea si asculta Nightwish in Romania este prezenta in ziua de sambata, 18 iulie 2009, in Piața Mare din Sibiu. 10.000 de spectatori sunt asteptati la concertul de 100 de minute dotat cu o producție speciala realizata din foc, sunet si lumini.

Biletele, in valoare de 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente, sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta si Germanos, precum si online, pe www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro si www.myticket.ro.

Pentru ca intreaga productie sa fie posibila Nightwish aduc in Sibiu un TIR plin cu echipamente. Productia tehnica a trupei Nightwish implica un set up de lumini special: 60 lumini inteligente (moving heads), 76 de lumini conventionale: stroboscoape, flash-uri si altele (8 stobo Atomic 3000, 12 Audience Blinders, 8 Fesnel, 8 Profile, 16 floor PAR, 6 ACL fourbar), 12 tipuri diferite de efecte pirotehnice si 18 aruncatoare de flacari amplasate in Piața Mare.

Sunetul de inalta fidelitate si putere va crea o experienta unica pentru publicul prezent. 90.000 de watti sunt pregatiti de actiune.

Trupa va interpreta ultimul album și piese renumite din discografia Nightwish. Albumul "Dark Passion Play" este apreciat de toate genurile de ascultatori. El se poziționeaza intre un sfarsit si un nou inceput separand "ceea ce a fost de ceea ce va urma" (Tuomas Holopainen). Albumul se arata puternic rezonand increderea compozitorului sau intrun viitor trait dupa voința sufletului. "Dark Passion Play" incepe cu "The Poet And The Pendulum", piesa de 14 minute ce deschide albumul printr-o orchestratie ampla si voci cutremuratoare. Introducerea prezinta o atmosfera tensionata intretinuta de voci profunde ce o intampina pe noua solista Nightwish. Compozitia este excelenta mentinand echilibrul perfect dintre melodia piesei si agresivitatea ei. Piesa este epica prin atmosfera dinamica si afectiva ce ma face sa cred ca acesta melodie poate fi una dintre cele mai bune piese Nightwish."

"Tuomas si trupa au atras atentia asupra muzicii in schimbul vocii realizand un album foarte bun cu un caracter unic. Trebuie numai sa asculti partea instrumentala din "Last Of The Wilds". Annete Olzon dezvaluie trasaturi Irlandeze in piesa "Bye Bye Beautiful" si "The Islander", balada inspirata din folklorul finlandez, alaturi de vocea puternica si curata a lui Hietala. "Amaranth" este muzica usoara ce justifica promovarea piesei ca prim Single, in timp ce "Master Passion Greed" si "Whoever Brings The Night" sunt doua melodii conduse de chitara ce ne amintesc ca Nightwish este un nume cu vechime in stilul Heavy Metal."

"Nightwish m-a impresionat cu aceasta revenire printr-un album ce le va deschide, cu siguranta, noi orizonturi."

("Dark Passion Play Review" by Dimitris K., Metal-Temple.com)

Concertele de sambata incep la ora 19:00 și se incheie la ora 24:00. Pe scena vor urca in ordine: Subscribe, Pain și Nightwish.

ARTmania Festival este un proiect cultural (co-)finanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Parteneri Media: Antena 1, Radio ZU, Jurnalul Național, Hotnews.ro, Revista Sunete, Chip, Level, Autoexpert, Oops Media, Oblique TV, Monopoly Media, Zoom Tv, Popcorn, Tribuna, Monitorul de Sibiu, Sibiu Standard, 24-FUN, Apropo.ro,Port.ro, Metropotam.ro, Metalhead.ro, Muzicabuna.ro, MaximumRock, Rockxpress.ro, Metalfan.ro, Sibiul.ro si Stirisibiu.ro, Monitorul de Cluj, Monitorul de Alba.

Proiect sustinut de Primaria Cisnadie, Autoklass Sibiu, Beck’s, Am Ring Hotel si Pensiunea Sub Cetate Cisnadioara.